U utorak, 07. lipnja 2022. godine, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban potpisao je s predstavnicima udruga ugovore o financiranju projekata/programa od interesa za opće dobro u ukupnoj vrijednosti od 171.00,00 kuna.

Udruge su pokretač i bogatstvo našeg društva, ali i oslonac mnogim ljudima u našoj zajednici.

Zbog shvaćanja važnosti udruga kao jednog od pokretača poboljšanja kvalitete života na području Općine Bedekovčina vrlo je važno podržati rad istih kroz razne oblike financijskih, ali i nefinancijskih potpora.

Cilj Općine Bedekovčina jest povećati učinkovitost i sposobnost udruga i drugih organizacija civilnog društva za provođenje programa/projekata od interesa za opće dobro, a samim time doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva Općine Bedekovčina.

Projekti i programi financiraju se u okviru 5 prioritetnih područja za Općinu Bedekovčina:

– kultura

– poljoprivreda i gospodarstvo

– promicanje vrijednosti Domovinskog rata

– socijalno uključivanje i integracija te zaštita od nasilja u obitelji

– rad s djecom i mladima

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban čestitao je svima na dobivenim sredstvima te poželio uspjeh u provođenju i realizaciji projekata/programa. Naglasio je važnost udruga za razvoj cjelokupne zajednice no također je naglasio kako je važno da se udruge financiraju iz više izvora. Naglasio je kako postoji veliki broj natječaja na koje se udruge mogu prijaviti i tako poboljšati svoju učinkovitost te realizirati svoje ideje i ciljeve.