Od 15. rujna do 22. rujna 2018. u Jesolo, Italiji održano je WAKO Svjetsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore u svih sedam kickboxing disciplina: pointfihghting za mlađe i starije kadete te juniore; light contact i kick light za starije kadete i juniore; te ring discipline full contact, low kick i K1 samo za juniore; te još i glazbene forme za sve tri dobne skupine.

Izvršni organizator prvenstva je bila svjetska WAKO organizacija i domaćin Talijanska kickboxing federacija.

Sudjelovalo je 2319 natjecatelja iz 65 država sa šest kontinenta.

Ovo Svjetsko prvenstvo je jedno od najvećih natjecanje ove vrste u Europi i svijetu, a naša reprezentacija nastupila je s ukupno 82 startova. U reprezentaciji su nastupali višestruki državni prvaci, svaki u dvije discipline: Stjepan Sedak u light contactu i kick lightu za starije kadete do 57 kg, te Ivan Bertić u light contactu i kick lightu za juniore do 84 kg.

Pred njima je bio jedan od najvećih izazova, tjedni maraton natjecanja, borbi, treme i adrenalina, uspona i padova, radosti i tuge te brige i odgovornosti.

Stjepan Sedak je u ukupno sedam borbi ostvario pet pobjeda i dva poraza, te je u light contactu, u konkurenciji 25 natjecatelja, osvojio 5. mjesto, a kick lightu, između 29 konkurenata, 3. mjesto i BRONČANO odličje.

Ivan Bertić je u ukupno osam borbi, ostvario 100%-ni učinak, te osam puta izašao kao pobjednik, pri čemu je sve protivnike pobijedio s 3:0, te je tako osvojio DVA ZLATA i TITULE SVJETSKOG PRVAKA u light contactu i kick lightu za juniore do 84 kg. Isto tako je po statistici naš najuspješniji reprezentativac.

Najuspješnija reprezentacija svjetskog prvenstva je Rusija s osvojenih 169 odličja, Republika Hrvatska je, u konkurenciji 65 država sudionica, na OSMOM mjestu s 9 zlata, 4 srebra i 13 bronci, od toga smo najuspješniji u light contactu i kick lightu s osvojenih 4 zlata.