U subotu, 07.09. 2019. godine muška mladež DVD-a Bedekovčina nastupila je na 10. Kupu Grada Čakovca čime su vrlo uspješno završili 10. Kup HVZ-a.

Kup natjecanje sastoji se od četiri nastupa od kojih se boduju tri najbolja. Muška mladež DVD-a Bedekovčina osvojila je prva mjesta na Kup-u Mirka Kolarića u Varaždinu, Svetog Florijana DVD-a Ostrna u Božjakovini i Kup-u Posavine u Desnom Trebarjevu što im je bilo dovoljno za ukupne pobjednike s maksimalnim brojem bodova 60.

Ovom pobjedom, kao i titulom aktualnih državnih prvaka mladež je osigurala plasman na Državno vatrogasno natjecanje dogodine u Čakovcu.

Za članove ekipe muške mladeži DVD-a Bedekovčina koja je osvojila KUP Hrvatske nastupili su: Karlo Runjak, Filip Jagarčec, Martin Škreb, Nikola Mutak, Dario Bosec, Dorotea Petrovečki, Mihael Petrovečki, Barbara Ban, Marija Ban i David Boroš, treneri i voditelji Željko Odak i Božidar Novosel, a tu je i neizostavni Loca Alojz Mirt kao logistika u prijevozu.

Od deset održanih kupova muška mladež DVD-a Bedekovčina osvojila je čak četiri Kupa Hrvatske. Kupovi su osvojeni 2011. 2012. i 2019. godine , a 2013. godine osvojen je prijelazni pehar za tri osvojena, dok je ženska mladež bila prva 2015. godine, a treća 2016. i 2017. godine.

Upućujemo iskrene čestitke na ovom rezultatu i ponosnom predstavljanju kako Općine Bedekovčina tako i Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije te Vatrogasne zajednice Općine Bedekovčina, također čestitamo i svima koji su mladež vodili te im zahvaljujemo za njihov dobrovoljni rad.