U sklopu Adventa u Bedekovčini, Općina Bedekovčina u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zabok, Dječjim općinskim vijećem, udrugom “Našenina – Vezilje” Bedekovčina, Udrugom žena “Jana” Poznanovec i Udrugom dragovoljca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina pod geslom “Osmijeh za tebe” provela je nekoliko humanitarnih akcija: humanitarna prodaja domaćih kolača i kobasica, humanitarni buvljak i akciju daruj igračku.

Predstavnici Općine – službenici Jedinstvenog upravnog odjela te općinska vijećnica Barbara Sente zajedno s gđom Vericom Belužić – koja vrši mjeru stručne pomoći i potpore u ostvarivanju roditeljske skrbi o djetetu, danas su posebno razveselili one kojima je pomoć najpotrebnija. Prikupljenim sredstvima u sklopu humanitarnih akcija pribavljene su namirnice za blagdanski stol te poklon koji će posebno razveseliti dijete. Također, Općina je donirala i bor kako bi uljepšala ove blagdane za najmlađe članove obitelji te će financirati izgradnju dimnjaka kako bi obitelj Božić dočekala u toplini svog doma, jer trenutno nemaju mogućnost grijanja kuće. Ono što obitelji još nedostaje jest hladnjak s ledenicom, pa bi ovim putem zamolili sve ljude velikog srca koji imaju ispravan uređaj i mogu ga donirati da se jave Općini kako bi ih spojili s obitelji.

Iznimno mi je drago da sam dio ove humanitarne i hvale vrijedne priče. Od velike je važnosti pokazati solidarnost i blizinu onim potrebitim, a pogotovo u ovo blagdansko vrijeme i o svemu tome učiti djecu. Zato mi je drago da su akcije provedene u suradnji s Dječjim općinskim vijećem. Neprocjenjivo je kada si razlog nečijem osmijehu, osobito onom najmlađem.– istaknula je vijećnica Sente.

Nakon toga, predstavnici Općine predali su Gradskom društvu Crvenog križa Zabok igračke koje su prikupljene u humanitarnoj akciji “Daruj igračku” . Akciju je Dječje općinsko vijeće provodilo i u Osnovnoj školi Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Još jednom zahvaljujem svim udrugama koje su se uključile u humanitarne akcije. Ono na što smo kao jedinica lokalne samouprave osobito ponosni je socijalna osjetljivost, briga za onog najmanjeg, briga za onog kome je najpotrebnije. Jednokratne naknade za najpotrebnije, uskrsni paketi za obitelji s više djece, osiguravanje besplatne školske kuhinje za potrebite učenike, sufinanciranje dostave hrane socijalnu ugroženim samo su neke od aktivnosti zbog kojih s ponosom možemo reći da smo uvijek tu za naše sumještane. – naglasio je općinski načelnik Darko Ban.