Kupnjom Restorana Jezera u stečajnom postupku nad tvrtkom Zagorje d.o.o. u stečaju, Općina Bedekovčina je nakon dugogodišnjeg rješavanja pravno – imovinskih odnosa konačno postala vlasnik cijelog kompleksa restorana.

Također, Općina je ostvarila pravo upisa vlasništva nad šetnicama te ukinula status javnog dobra nad vodama, a nadamo se da će Ministarstvo državne imovine uskoro riješiti i naš zahtjev za upravljanjem vodama s obzirom na to da smo isti predali još 2015. godine

Općina Bedekovčina ima veliki turistički potencijal koji prije svega leži u Bedekovčanskim jezerima na kojima se planira razvoj sportsko – rekreativnog centra s turističkim sadržajima.

Temeljem navedenog, Općina je krenula u izradu Strategije razvoja turizma te će time po prvi put imati strateški dokument koji predstavlja jasan smjer Općine na području razvoja turizma u cilju gospodarskog razvoja.

https://www.zagorje.com/mobile/clanak/vijesti/opcina-bedekovcina-konacno-postala-vlasnik-cijelog-kompleksa-restorana-na-bajerima?fbclid=IwAR0h71bDxuPmfe5lOk1S5CJ0Bf_1cvH_8dX5PaEr8nuiwaQwI_V0QJYafyA