U utorak, 7. svibnja 2019. godine u Općini Bedekovčina održano je svečano potpisivanje ugovora za financiranje programa/projekata udruga od interesa za opće dobro.

Civilni sektor u današnjem društvu sve više doprinosi rješavanju važnih društvenih problema, stoga Općina Bedekovčina već dugi niz godina podržava rad udruga koje djeluju na njezinom području kroz razne oblike financijskih i nefinancijskih potpora.

U 2019. godini Općina Bedekovčina za financiranje rada udruga osigurala je sveukupno 994.880,00 kuna i to:

  • 160.500,00 putem Javnog natječaja za financiranje programa/projekata udruga od interesa za opće dobro iz proračuna Općine Bedekovčina u 2019. godini,
  • 50.000,00 kn za rad Crvenog križa,
  • 4.000,00 kn za rad Hrvatske gorske službe spašavanja,
  • za Sportsku zajednicu Općine Bedekovčina osigurano je 380.000,00 kn, a za rad Vatrogasne zajednice Općine Bedekovčina 380.380,00 kn

Također, tijekom cijele godine, odnosno do potrošenja sredstava, Općina Bedekovčina ima otvoreni Javni natječaj za jednokratne financijske potpore u vrijednosti 20.000,00 kn.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban čestitao je svima na dobivenim sredstvima te poželio uspjeh u provođenju i realizaciji projekata/programa.

“Izuzetno nam je važno da u suradnji s udrugama unaprijedimo njihovu sposobnost za provođenje aktivnosti koje doprinose poboljšanju kvalitete života stanovnika Općine Bedekovčina, pa Vas pozivam na svaki oblik suradnje, osobito na davanje prijedloga i savjeta.” – istaknuo je općinski načelnik.

Također, naglasio je važnost udruga za razvoj cjelokupne zajednice i važnost financiranja rada udruga iz više izvora. Naglasio je kako postoji veliki broj natječaja na koje se udruge mogu prijaviti i tako poboljšati svoju učinkovitost te realizirati svoje ideje i ciljeve.