Središnji ured za demografiju i mlade donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za projekte jedinice lokalne samouprave i Grada Zagreba temeljem koje je Općini Bedekovčina odobreno 750 tisuća kuna za projekt ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Bedekovčina, odnosno za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića Bedekovčina.
Radi se o sufinanciranju troškova radova na rekonstrukciji i dogradnji dječjeg vrtića koji su trenutno u tijeku, a ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 9.780.009,38 HRK te obuhvaća troškove nastale u 2021. godini.
Jedan od najvažnijih strateških projekata Općine Bedekovčina svakako je dogradnja Dječjeg vrtića Bedekovčina. Radovi na dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića započeli su u listopadu prošle godine, a s novom pedagoškom godinom u rujnu naši najmlađi krenuti će u novi vrtić.
Završetkom radova na II. fazi dobit će se prva uporabna cjelina koja će činiti kompletno izvana uređena građevina s prilaznom cestom, vatrogasnim pristupom i 20 parkirališnih mjesta te kompletno uređen i opremljen dio u prizemlju s 3 vrtićke skupine kapaciteta 60-ero djece starosti od 3 do 7 godina te višenamjenskim i ostalim pomoćnim prostorom.