Općina Bedekovčina potpisala je u svibnju ove godine ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, o financiranju projekta: Rekonstrukcija Magdalenićeve ulice – Faza II., u iznosu do 350.000,00 HRK.

Danas je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Općini Bedekovčina odobrilo još 120.000,00 kuna za navedeni projekt, što znači da je Općini odobreno sveukupno 470.000,00 kuna za projekt: Rekonstrukcija Magdalenićeve ulice – Faza II.

  1. godine, u sklopu I. faze, rekonstruirano je 420 metara Magdalenićeve ulice, uz sufinanciranje Hrvatskih voda, a ovim projektom predviđa se izvođenje radova rekonstrukcije dijela Magdalenićeve ulice u dužini od dodatnih 410 metara, što uključuje proširenje kolnika s popravkom horizontalnih cestovnih elemenata te izvedbom elemenata oborinske odvodnje.

Vrijednost projekta je 1.120.674,00 HRK.

Cilj projekta je, kroz nastavak rekonstrukcije Magdalenićeve ulice, osigurati višu razinu komunalnog standarda, odnosno povećati prometnu sigurnost i pristupačnost, čime će se u konačnici podići kvaliteta života stanovništva Općine.