ŠTO?

Osnivamo čitateljski klub “S knjigom kroz sva godišnja doba” namijenjen čitateljima/čitateljicama zrelije životne dobi kako bi uz vođenu diskusiju i opuštenu atmosferu u knjižnici kvalitetno i konstruktivno ispunili svoje slobodno vrijeme.

TKO?

Voditeljica/moderatorica čitateljskog kluba je naša mještanka – Kristina Špiranec, književna kritičarka, pjesnikinja i zaljubljenica u književnost.

KADA?

  1. travnja u 18:00 h – NOĆ KNJIGE – Prvi susret čitateljskog kluba. Po dogovoru članova/ica druženja bi se održavala jednom mjesečno.

VIŠE O:

Čitateljski klub zamišljen je kao redovito okupljanje u knjižnici tijekom godine, gdje bi se čitateljima starije životne dobi pružio prostor za vođenu diskusiju o pročitanoj knjizi. Klub bi se sastajao jednom mjesečno, a moderatorica bi birala naslove koji bi se čitali i o kojima bi se razgovaralo. Naglasak bi bio na tekstovima koji se bave temom starenja na neobičan način te koji problematiziraju položaj ljudi starije životne dobi u našemu društvu. Također, zadatak će sudionika biti napisati kratki osvrt za pročitano djelo te će se na kraju godine dodijeliti nagrada za najbolji osvrt. Cilj je ovoga čitateljskog kluba da u opuštenoj i poticajnoj atmosferi ljudima starije životne dobi omogući prostor za dijeljenje vlastitih misli, osjećaja i refleksija vezanih uz čitanje. Isto tako, želi se potaknuti i ozbiljniji razgovor o literaturi i stvarnosti koja nas okružuje, kao i razvijanje socijalnih, komunikacijskih i analitičkih vještina.

PRIJAVE:

…su obavezne na mail: knjiznica.bedekovcina@gmail.com ili tel: 049/213-656