Velika nam je radost upoznati vas i vaše korisnike sa sjajnim uspjehom učiteljica i učenika u OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički:

IZVRSTAN USPJEH IZDAVAČKOG PODUHVATA U MEĐUNARODNOJ SURADNJI „NA DALJINU“

Tijekom odvijanja Nastave na daljinu, učiteljica fizike i voditeljica učeničke zadruge u OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Magdalena Ađić, ostvarila je, sa suradnicima, izvrstan izdavački poduhvat.
Naime, ovih dana na najvećoj svjetskoj izdavačkoj platformi, Amazon.com, osvanuo je podatak da se na visokom 3. mjestu najprodavanijih knjiga u kategoriji dvojezičnih dječjih knjiga nalazi knjiga „Što je škola? / What is a school?“, za koju je tekst napisao renomirani britanski autor Michael Ross, s engleskog na hrvatski tekst je prevela učiteljica engleskog jezika, Martina Tomorad, hrvatski prijevod je lektorirala učiteljica hrvatskog jezika, prof. Željka Meštrović – Kruhak.

Nakon digitalnog izdanja slijedi i tiskano izdanje, a u planu je da autor knjige, spomenuti književnik Michael Ross, tijekom rujna posjeti Hrvatsku, te se susretne sa svojim suradnicima „na daljinu“ iz OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Magdalena Ađić, Martina Tomorad i Željka Meštrović-Kruhak su učiteljice u OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, a u nastanku knjige sudjelovali su i učenici, članovi Čitalačkog kluba na engleskom jeziku: Jelena Puljek, Karlo Meštrović, Lana Posavec, Nika Tretinjak, Leona Vidiček, Petra Groš, Lana Presečki i Sabina Čehulić.

No, ipak vrijedi izdvojiti učiteljicu Magdalenu Ađić koja je maštovitim ilustracijama zaintrigirala sve čitatelje. Magdaleni je ovo već četvrta knjiga u seriji, te čak trideseta u dosadašnjoj intenzivnoj i izuzetno uspješnoj karijeri ilustratorice dječjih knjiga. Za svoj je rad primila već dvije svjetski priznate nagrade za najbolji dizajn naslovnice knjige, jedna za audio-knjigu, 2019. godine (dodijeljena u Texas-u, USA), a druga za knjigu u fizičkom izdanju, 2018. godine (dodijeljena u Velikoj Britaniji). U zahvalnosti za suradnju i u nadi da ćete ove informacije proslijediti dalje svojim korisnicima, srdačno vas pozdravljamo iz srca Zagorja,

Zdenko Kobeščak, ravnatelj