U Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom u četvrtak, 10. svibnja 2018. godine otvorena prva hrvatska ‘Učionica u oblaku (Classroom in the cloud).
Ova učionica predstavlja iskorak u životu i radu škole, a njome se želi bitno unaprijediti digitalna zrelost učenika i djelatnika, lokalne zajednice te u konačnici i hrvatskog društva, poručuju iz škole.Riječ je o učionici u kojoj će učenici na nov i suvremen način sudjelovati u kreiranju i pristupanju vlastitim i zajedničkim repozitorijima znanja, koristeći napredne IKT resurse, u koje spada i novi studio školske internetske televizije “Srce Zagorja”.
Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je istaknula: „Ova je škola koja je generator kreativnosti i inovacija te stvaralac novih ideja u županiji. Sigurna sam da će učenicima ta nova učionica omogućiti da se rasplamsate u znanju i da puno učite. Županija je tu uz i uvijek ćemo vas pratiti“, rekla je zamjenica župana Petek.

Otvorenju je prisustvovala i pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj. „Ova škola ima jako dobar glas koji se širi diljem Hrvatske. Veseli me vidjeti sinergiju lokalne zajednice, škole i roditelja jer da bi kurikularna reforma uspjela ta suradnja je nužna“, rekla je Lidija Kralj. Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban pozdravio je sve u ime Općine, ali i pohvalio školu domaćina koja prednjači u informatičkim projektima i projektima nove tehnologije. „Rezultat je to ulaganja i Županije i Općine, ali i velikog zalaganja svih djelatnika škole. Krenut ćemo s posljednjim stavkama uređenja sportske dvorane ovdje u Brestovcu gdje ćemo urediti i igralište te zelene površine. Radimo i na uređenju stare škole tu u Brestovcu koja će biti prilagođena za brojne sadržaje za mlade i za sve mještane“, rekao je načelnik Ban.

Ravnatelj škole Zdenko Kobeščak je istaknuo: „Drago nam je što otvaramo prvu učionicu u oblaku na ovim prostorima. Takve su otvorene u Velikoj Britaniji, SAD-u pa čak i u Indiji. Hvala svima koji su pomogli – od Županije koja je uvijek uz nas, do ministarstva, ali i zahvala Općini koja nam je dala 15 tisuća kuna“, naglasio je ravnatelj Kobeščak te zahvalio svim djelatnicima škole, roditeljima i donatorima. Samu učionicu rezanjem vrpce otvorile su zamjenica župana Jasna Petek i pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj.

VIDEO NA LINKU:https://instagram.com/p/Bil7BgVgt3h/

izvor: www.kzz.hr