Ove godine održao se jubilarni, 50. Susret riječi u Bedekovčini. U sjećanje na prve dane Susreta, kada se pod imenom Susret pjesnika i recitatora u Poznanovcu naša književno-recitalna manifestacija održavala čak i nekoliko dana te je okupljala mnoge književnike, slikare, glazbenike i glumce iz cijele Hrvatske, pa i šire, ovaj se 50. rođendan proslavio uz dva dana događaja. Susret pjesnika i recitatora u Poznanovcu pokrenula je skupina zaljubljenika u riječi kojoj su pripadali Barica Bajza, Marija Globan, Ljubica Habulin, Željka Ožegović i Željko Bajza.

U subotu, 7. rujna na Bedekovčanskim jezerima održana je glavna manifestacija Susreta riječi, kada su dodijeljene i ovogodišnje nagrade.

Prema odluci Stručnoga ocjenjivačkoga povjerenstva, u kojemu su ove godine uz predsjednicu Kristinu Špiranec bili Matea Filko, Ivan Herceg i Maja Novosel, treću nagradu osvojila je Đurđa Vukelić Rožić za priču Superbaba, drugu nagradu osvojila je Mirjana Mikulec za pjesmu Značenja, a prvu nagradu osvojio je Zvonko Kudelić za pjesmu Brazda.

Nakon toga uslijedila je dodjela nagrada u kategoriji srednjoškolskih i osnovnoškolskih eseja na temu Budućnost književnosti / Književnost budućnosti. Treću nagradu za srednjoškolski esej osvojila je Teodora Sakoman za esej Novi svijet, drugu nagradu Valentina Buhin za esej Profesionalno izmišljanje, a prvu nagradu Laura Lazić za rad Knjižnica. U kategoriji osnovnih škola treću nagradu osvojila je Eva Manci za esej Budućnost književnosti, drugu nagradu Marin Završki za esej Knjiga u carevu novom ruhu, a prvu nagradu Laura Završki za esej Trojanski konj i crv napadaju knjiškog moljca.

Nagrade su dodijelili zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, zamjenik općinskog načelnika Janko Buzjak i predsjednik Općinskog vijeća Općine Bedekovčina Željko Novosel.
Ljiljana Bogojević i Zdenko Brlek, glumci varaždinskog HNK-a, predstavili su pjesme iz ovogodišnjeg zbornika svojim osebujnim interpretacijama, a Adam Končić i Oliver Belošević uljepšali su večer kajkavskim popijevkama.

Također, svi su posjetitelji mogli uživati u izloženim ručnim radovima udruge Našenina-vezilje Bedekovčina, kao i u slikama Sanje Jakuš, umjetnice čiji su radovi ukrasili ovogodišnji zbornik Susreta riječi.

U petak, 6. rujna u DVD-u Poznanovec održao se okrugli stol 50 godina Susreta riječi na kojem su sudjelovali Željko Bajza, Božica Brkan, Sanja Mendek, Vladimir Šenjug i Ivan Novački. Okrugli stol moderirale su Matea Filko i Kristina Špiranec, a razgovaralo se o počecima i prvim godinama Susreta.

Odabrane radove iz pet desetljeća Susreta čitali su Mirela Videk Hranjec i Mateo Videk, a za glazbeni intermezzo zaslužna je bila poznata pjesnikinja i kantautorica Lidija Bajuk te KUD Bedekovčina. Također, svi su posjetitelji mogli uživati u izloženim ručnim radovima udruge Jana iz Poznanovca.