Poljoprivreda

Općina Bedekovčina izrazito je poljoprivredno područje s dugom tradicijom bavljenja poljoprivredom i značajnim zemljišnim potencijalom, kao i povoljnim klimatskim uvjetima koji pogoduju razvoju poljoprivredne djelatnosti. Stanovništvo se na ovom području bavilo obradom zemlje i uzgojem stoke uglavnom za vlastite potrebe. Međutim, sve je veći broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji nastoje svoje proizvode plasirati na tržište. Općina raznim aktivnostima nastoji pomoći poljoprivrednicima na svojem području te je u tu svrhu organiziran i Sajam proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga, a kako bi im olakšala plasman proizvoda, Općina Bedekovčina otvorila je Zelenu tržnicu u središtu Bedekovčine s novim štandovima i svom potrebnom opremom.

Općina Bedekovčina prema potpisanom Ugovoru o međusobnoj suradnji na ispitivanju i analizi tla sa Srednjom školom Bedekovčina financira vlasnicima OPG-ova, poljoprivrednih poduzeća i gospodarstva analizu tla za uzgoj novih trajnih nasada.

Općina financira i portal FINOTEKA, na kojem svi proizvođači hrane s područja Općine Bedekovčina mogu potpuno besplatno unijeti svoje proizvode u ponudu.

Također, bili smo jedni od suorganizatora 1. ekološkog sajma OPG-ova u Bedekovčini u sklopu projekta „EKO ARENA“.

 

Slikovni rezultat za SAVJETODAVNA SLUŽBA

Ured Savjetodavne službe u Bedekovčini

Adresa:

Ulica Stjepana Radića 1, u zgradi Tržnice, na drugom katu

Uredovno vrijeme:

ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8:00 do 10:00 sati

ili po pozivu na broj mobitela 091 4882 818.

http://www.savjetodavna.hr/ 

DOKUMENTI