Djeca i mladi u Bedekovčini uskoro će dobiti novi prostor za igru, odnosno druženje.

Naime, Općina Bedekovčina prijavila je projekt izgradnje i opremanja dječjeg igrališta u centru Bedekovčine na natječaj Lokalne akcijske grupe “Zeleni bregi” za tip operacije 2.1.1. Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo..

Nakon provedenog postupka odabira projekta od strane LAG-a, podnesen je Zahtjev za potporu prema Agenciji te je Općina s istom postpisala Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje Dječjeg igrališta u Bedekovčini.

Riječ je o projektu vrijednom nešto više od 437.751,90 kuna, od čega će 148.250,00 kuna biti financirano EU sredstvima. Projekt obuhvaća izgradnju dječjeg igrališta sa spravama (njihalica, klackalica, tobogan s penjalicom, gumene gljive i ljuljačka) te pješačkih površina, kao i postavljanje elemenata urbane opreme – klupa i koševa za smeće, ali i krajobrazno uređenje čestice, postavljanje zaštitne ograde te izgradnju rasvjete dječjeg igrališta.

Izgradnjom i opremanjem dječjeg igrališta u Bedekovčini osigurat će se bolji uvjeti za rast i razvoj djece, za sigurnu igru i druženje te doprinijeti povećanju socijalizacije, međusobnog povezivanja i interakcije djece i mladih.

Dječje će se igralište izgraditi u centru Bedekovčine, na Trgu Ante Starčevića, a na taj će se način stvoriti adekvatan, kvalitetan i siguran prostor te omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena djece na otvorenom.

Izgradnja igrališta u skladu je s mjerom 1.3. Lokalnog programa djelovanja za mlade u Bedekovčini kojoj je cilj omogućiti infrastrukturne i institucionalne uvjete za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.