Povodom Dana žena Općina Bedekovčina poziva Vas na predstavu “Spoj na slepo” koju izvodi KUD “Krapina”. Predstava će igrati u nedjelju, 3. ožujka, u Vatrogasnom domu Poznanovec s početkom u 18:00 sati. Ulaz je slobodan, a svatko tko želi može dati dobrovoljan prilog KUD-u.

Spoj na slepo je priča o ljubavi. Ne samo muškarca i žene, već i majke i kćeri, sestrinskoj ljubavi, ljubavi prema slavi, ljubavi prema novcu. No, istovremeno je i priča o očajnim potezima koje smo spremni poduzeti da bi ljubav ušla u naš život i pokazatelj koliko u tim trenucima možemo biti naivni i lakovjerni.

  • Autorica teksta: Marina Đurasek
  • Režiserka: Anita Tušek
  • Asistentice režiserke: Valerija Kiseljak i Andrea Krkalo
  • Kostimografija: Branka Hajster i Andrea Krkalo
  • Izbor glazbe: Štefica Dolovčak i Anita Tušek
  • U predstavi glume: Štefica Dolovčak, Štefanija Duždović, Branka Hajster, Andrea Krkalo, Dragica Marković, Lana Vragović, Anita Tušek i Dubravko Tušek
  • Trajanje predstave 50 minuta, namijenjena za sve dobne skupine

 

Više o KUD-u “Krapina”:

Kulturno-umjetničko društvo “Krapina” osnovano je 2009. godine te je do 2020. djelovalo u tri skupine: dramskoj, folklornoj i tamburaškoj. U veljači 2022. godine donijeta je odluka o ponovnom pokretanju dramske sekcije. Od tada do danas realizirali smo 46 nastupa (15  nastupa 2022. godine, 27 prošle i 4 ove godine) u Republici Sloveniji, Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj, Međimurskoj i Zagrebačkoj županiji. Na Susretu amaterskih kazališta za izbor predstavnika Krapinsko-zagorske županije za ovogodišnji Festival hrvatskih kazališnih amatera, Andrea Krkalo osvojila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu za Anu u Coparnicama, a Anita Tušek za režiju predstave Coparnice i najbolju glavnu žensku ulogu za Baru u Coparnicama i Katarinu u Kajkavskoj romansi. KUD Krapina bio je nominiran s predstavom Coparnice za: najbolju predstavu u cjelini, najbolji tekst i najbolju scenografiju, a za predstavu Kajkavska romansa za najbolju glavnu i najbolju sporednu mušku ulogu. Do sada smo uvježbali i izveli 4 skeča, 2 monokomedije i 3 predstave, a posebno smo ponosni što u Tjednu kajkavske kulture organiziramo dramsku večer kazališnih amatera.