U subotu, 08. rujna, na Bedekovčanskim jezerima održao se koncert u organizaciji Općine Bedekovčina, Savjeta mladih Općine Bedekovčina i Bedekovčanske udruge mladih s ciljem informiranja mladih i predstavljanja rezultata projekta “Lokalni program djelovanja za mlade u Bedekovčini”.

Općina Bedekovčina u partnerstvu s Bedekovčanskom udrugom mladih provodi projekt „Lokalni program djelovanja za mlade u Bedekovčini“ čija ukupna vrijednost iznosi 52.000,00 kuna, od čega je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinanciralo 40.000,00 kuna, a Općina Bedekovčina preostali iznos. Vanjski suradnik na projektu je Mreža udruga Zagor. Projektom će se izraditi strateški dokument „Lokalnog programa djelovanja za mlade u Bedekovčini za razdoblje 2018. do 2023. godine“ koji će predstavljati jasan smjer na području politika za mlade, a sve u cilju osnaživanja mladih, savjeta mladih, udruga mladih i za mlade te jedinice lokalne samouprave u svrhu podizanja kvalitete života mladih.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban pozdravio je prisutne te naglasio važnost Programa za Općinu Bedekovčina na području politika za mlade. “Odgovornost za rješavanje problema s kojima se susreću mladi djelomično je i na nama, naša je dužnost stvoriti i razvijati uvjete za razvoj potencijala mladih. Zbog toga sam ponosan na ovaj projekt i Program jer on za Općinu znači jasan smjer u razvoju politika za mlade.”– naglasio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

Okupljenima se obratio i predsjednik Bedekovčanske udruge mladih Jura Koprek, koji je također naglasio važnost Programa za mlade u Bedekovčini te je okupljenima prezentirao ciljeve i mjere Programa, ali i aktivnosti koje su se u okviru projekta izvršavale. “Tijekom projekta održane su edukacije o javnim politikama i politikama za mlade, načinima participacije u njihovu donošenju te kreiranju i provođenju lokalnog programa za mlade. Proveden je i anoniman anketni upitnik o problemima i potrebama mladih na području Općine Bedekovčina. O navedenoj temi provodio se i intervju s mladima, a organizirani su i info štandovi. Općinsko vijeće imenovalo je Radnu skupinu od jedanaest članova/članica koja je koordinirala izradu nacrta lokalnog programa za mlade. Kao krajnji rezultat projekta izrađen je strateški dokument „Lokalni program djelovanja za mlade u Bedekovčini“ za razdoblje 2018. – 2023. godine.” izjavio je predsjednik Bedekovčanske udruge mladih Jura Koprek.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i predsjednik Bedekovčanske udruge mladih Jura Koprek pozvali su sve mlade s područja Općine Bedekovčina kao i ostale zainteresirane da se priključe u javno savjetovanje za Lokalni program djelovanja za mlade u Bedekovčini koje je započelo 7. rujna 2018., a traje do 9. listopada 2018.

Također, pozvali su sve okupljene da se pridruže info štandu na kojem su od članova Savjeta mladih mogli dobiti sve potrebne informacije, kao i proučiti nacrt Programa.

Okupljene su zabavljali Man on the Moof, Pravica, Tvoja mama i Ogenj.

Glavni ciljevi programa su:

Cilj 1: STVORITI INFRASTRUKTURNE I INSTITUCIONALNE UVJETE ZA KVALITETNO PROVOĐENJE SLOBODNOG VREMENA TE KULTURNIH AKTIVNOSTI MLADIH

Cilj 2: PODUPIRATI I PROMICATI OBRAZOVANJE MLADIH

Cilj 3: UNAPRIJEDITI PERSPEKTIVE ZA ZAPOŠLJAVANJE I SAMOZAPOŠLJAVANJE MLADIH

Cilj 4: PROMICATI AKTIVNO SUDJELOVANJE MLADIH U DRUŠTVENOM ŽIVOTU OPĆINE

Postupak javnog savjetovanja možete pronaći na https://www.bedekovcina.hr/savjetovanje-zainteresiranom-javnoscu1/

autor fotografija: Patrik Tumpa