Obavještavamo širu javnost da je Općina Bedekovčina, potaknuta nedavno uočenim aktivnostima na društvenim mrežama kojima se nastoji uvjeriti javnost kako se u Bedekovčini namjerava graditi spalionica otpada, uputila službeni upit trgovačkom društvu Tondach d.d. kojim se traži očitovanje o poduzetim ili planiranim aktivnostima prodaje zemljišta u njihovom vlasništvu, a radi izgradnje spalionice otpada te njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

„  Na osnovu Vašeg pisma službeno Vas obavještavamo, da naše društvo Tondach d.d. nije prodalo, niti vodi bilo kakve aktivnosti u vezi prodaje zemljišta za izgradnju spalionice otpada. Za sada smo u kontaktu radi prodaje tih zemljišta samo sa Općinom Bedekovčina. Nemamo komentara na pokrenutu građansku inicijativu, niti ne želimo nagađati odakle im takva informacija. Možemo samo još jednom potvrditi, da nije iz službenih izvora odnosno naše kompanije.“

Općina Bedekovčina obavještava širu javnost da je još od ožujka ove godine u stalnom kontaktu s trgovačkim društvom Tondach d.d. vezano za eventualnu prodaju njihovog zemljišta te da ni u jednom trenutku nije dobila informacije o namjeri izgradnje spalionice u Bedekovčini niti je izgradnja spalionice otpada na navedenoj lokaciji predviđena prostornim planom Općine.

Za sve daljnje upite vezane uz navedenu problematiku zainteresirani građani mogu se obratiti Općini Bedekovčina.