OBAVIJEST

Karte za projekciju kajkavske komedije “Nosila je rubac črleni”  su podijeljene i ne više se ne zaprimaju rezervacije.

Projekcija kajkavske komedije “Nosila je rubac črleni”

U petak 21.10.2022. godine u 19,00h u Osnovnoj školi Stjepana Radića Brestovec Orehovički održat će se projekcija kajkavske komedije “Nosila je rubac črleni” redatelja Gorana Dukića. Film je na Pulskom filmskom festivalu osvojio Zlatna vrata Pule i Zlatnu arenu za najboljeg glumca (Ljubo Zečević).

Komedija ’Nosila je rubac črleni’ snimljena je u Hrvatskom zagorju i prvi je dugometražni igrani film na kajkavskom nakon pola stoljeća.

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još brojni poznati domaći glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević, Krešimir Mikić, Ljubomir i Jan Kerekeš te drugi. Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, dok Janko Popović Volarić u ulozi naratora Isusa Krista nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Ulaz je besplatan uz predočenje ulaznice koje su dostupne na sljedećim lokacijama: Općina Bedekovčina, Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina i Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički.