Općina Bedekovčina prijavila je na natječaj LAG-a Zeleni bregi projekt: Dječje igralište kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom. Utvrđena je privremena rang lista LAG-a, kojom je predloženo da se Općini Bedekovčina za projekt dodijeli 249.212,70 HRK.

Predmet projekta je izgradnja dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom koje će se sastojati od prostora sa spravama za dječju igru, višenamjenskog prostora za dječju igru, uređene zelene površine prekrivene travom i odgovarajućom vegetacijom, panel ograde koja je predviđena oko cijelog igrališta, elemenata urbane opreme te pripadajuće komunikacijske pješačke površine.

Provedbom ovog projekta poboljšat će se kvaliteta života lokalnog stanovništva s naglaskom na podizanje kvalitete života djece. Novoizgrađeno igralište bit će nov i uređen prostor za svakodnevnu igru i provođenje kvalitetnog i ispunjenog vremena na otvorenom.

Ulaganjem u sadržaje za obitelji i djecu izravno se djeluje na negativne trendove iseljavanja i smanjenog prirodnog prirasta modernizacijom i obogaćivanjem društvene infrastrukture.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 603.895,00 HRK s PDV-om.