U petak, 27. prosinca 2019. godine u Dvorcu Gornja Bedekovčina (Odgojni dom Bedekovčina) održana je Regionalna radionica projekta “HIstorical CAstle ParkS”  (“HICAPS”).

Općina Bedekovčina na projektu sudjeluje s partnerima iz Slovenije, Poljske, Italije i Hrvatske, a projekt je usmjeren na razvoj zajedničkih smjernica i alata za podršku izgradnji konsenzusa između javnog i privatnog sektora oko poboljšanja kvalitete i učinkovitosti u procesu evaluacije i korištenja kulturnog nasljeđa kao resursa za lokalni/regionalni razvoj te oko podizanja svijesti među školama i građanima o našoj povijesti, koja se odražava kroz povijesne parkove.

Vrijednost projekta na području Općine Bedekovčina iznosi 122.800 EUR, a Općina Bedekovčina kroz projekt revitalizirala je dio perivoja oko dvorca Gornja Bedekovčina te sudjeluje u širenju svoje međunarodne mreže partnera, što dodatno povećava značaj sudjelovanja Općine Bedekovčina u projektu ovog razmjera.

Sve prisutne pozdravio je zamjenik načelnika g. Janko Buzjak te posebno zahvalio pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Bedekovčina Sandri Vorih, njezinoj zamjenici Ivi Gorički Ban te drugim djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela: Marini Markuš, Petri Hohnjec, Davoru Glumpaku i Renatu Černjeviću koji su sudjelovali u provedbi projekta.