Slastice Tri užitka u subotu, 14 travnja 2018. godine, svečano su otvorile novi proizvodni pogon u Bedekovčini.  Obrt je to obitelji  Gulija koji je otvoren 2009. godine, a vrijednost ove investicije je 396 tisuća kuna, od čega je dobiveno 265 tisuća kuna potpora Europskog strukturnog i investicijskog fonda.

Vlasnica Štefica Gulija se zahvalila svima koji su podržavali dosad Slastice Tri užitka, a posebnu je zahvalu uputila Krapinsko-zagorskoj županiji. – Ovaj uspjeh je jedan od prvih poticaja da smo se preselili u novu i veću proizvodnju. Čast nam je da smo se pred ovoliko velikim brojem ljudi okupili – istaknula je Štefica, a posebno se zahvalila svojoj obitelji. – Moja me obitelj prati već tridesetak godina. S našim kolačima smo mnogo toga ostvarili – rekla je Štefica i osvrnula se na to kako su počeli kao samouki obrt i kako kaže, od ‘šparheta’ na drva i malog prostora.  – Ja sam možda vođa, ali bez potpre svi zajedno ne bi mogli doći do ovoga danas – rekla je razdragana Štefica na kraju svojeg obraćanja.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Bedekovčina Darko Ban.  – Ovo je jedan veliki iskorak za obitelj Guliju, za općinu Bedekovčina, ali i za širu zajednicu i za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju. Obitelj Gulija je jedan lijepi primjer iz prakse kako se može uspjeti – rekao je Ban.

Martina Jantol Županić iz Zagorske razvojne agencije koja je sa svojim timom zaslužna za pisanje projekta  iz kojeg su povučena novčana sredstva istaknula je važnost obrta za turizam Krapinsko-zagorske županije. – Bez proizvoda kakve proizvode Slastice Tri užitka turizam se ne može razvijati. Čast i zadovoljstvo mi je biti u ovakvom pogonu – rekla je Jantol Županić koja se osvrnula na proces pisanja projekta. – Štefica i obitelj svesrdno rade na razvijanju svojeg proizvoda i tvrtke i na tome ih zahvaljujem i želim daljnju sreću u radu – rekla je Jantol Županić.

Davor Pleško se obratio u ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i također čestitao na uspjehu. – Ovaj obrt nije možda s dugom tradicijom, ali je prije par godina agresivno krenuo na tržište. Osvaja nagrade. Svi zajedno moramo pozdraviti ovakvu inicijativu jer nam trebaju obrti koji su kao i ovaj. Trebaju nam ovakvi obrtnici i novo zapošljavanje – rekao je Pleško i dodao kako u Zagorju ima puno potencijala. – Moramo stisnuti i reći ‘idemo u ovakav posao’ i poduzeti ovakav korak – rekao je Pleško.

Prisutnima se obratila i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek – Ovo je lijepi trenutak kako za obitelj tako i za sve ovdje prisutne. Dijeliti sreću proširenja pogona i rasta jedne obitelji te poslovnog uzleta – rekla je zamjenica župana Petek i rekla je kako je sretna iz više razloga. – Obitelj Gulija je jako lijepi primjer kako se stabilno obiteljski posao može razvijati te kako se mogu koristiti europska sredstva te je ovo jedan lijepi primjer kako i drugi mogu u našoj sredini napredovati – izjavila je Petek i pritom rekla kako joj je posebno drago što je na čelu obiteljskog posla jedna žena. – Danas u našem društvu se žene teško ohrabruju da budu voditeljice obrta ili nekih tvrtki, a ovo je jedan lijepi primjer kako je cijela obitelj uz ženu koja je na čelu tvrtke te cijela obitelj uz obrt zajedno raste – istaknula je Petek i dodala kako su Slastice Tri užitka lijep partner Krapinsko-zagorskoj županiji te zahvalila im na svakom sudjelovanju na brojnim manifestacijama.

Novi pogon blagoslovio je župnik Ivica Šestak, a dodajmo kako je poseban gost bio KUD Voća koji je dobar prijatelj obitelji Gulija.

Obitelj Gulija je posebnu zahvalu uputila Darku Tomeku u čijim je prostorima u Zaboku krenula ozbiljnije razvijati posao.

Brojni su uzvanici dali podršku obitelji Gulija, a tu je bio i poznati voditelj i pjevač Ivan Fiolić Fio, a tu je bio i ravnatelj Osnovne škole Stjepan Radić Zdenko Kobešćak budući da je vlasnica Štefica djelatnica škole koji također čestitao na velikom poslovnom uspjehu.

Podsjetimo, Slastice Tri užitka dobitnici su brojnih priznanja pa su tako njihovi poznati sladoledi proglašeni dvije godine zaredom najboljima u Europi.

 

izvor: www.zagorje.com