Sportska zajednica

Na području Općine Bedekovčina djeluju brojna i raznovrsna sportska društva, koja su od veljače 2016. godine okupljena u Sportsku zajednicu Općine Bedekovčina.

Sportska zajednica  osniva se radi ostvarivanja zajedničkih interesa u sportu.

Članovi sportske zajednice Općine Bedekovčina mogu postati sve pravne osobe iz sustava sporta na području Općine Bedekovčina i druge pravne osobe čija je djelatnost značajna za sport i u vezi sa sportom na području Općine Bedekovčina.

Sportska zajednica Općine Bedekovčina okuplja 10 članica/sportskih udruga, a sukladno odredbama Zakona o sportu, ali i ovisno o potrebama, tradiciji i mogućnostima Općine, kontinuirano radi na daljnjem razvoju i afirmaciji sporta na području Općine.

POPIS UDRUGA I DELEGATA KOJE ČINE SPORTSKU ZAJEDNICU

NK „TONDACH” BEDEKOVČINA (Ivica Pavlek)

NK „INKOP” POZNANOVEC (Zlatko Jurec)

SK „ZAGOREC” BEDEKOVČINA (Mladen Ban)

KB KLUB „ZMAJ” BEDEKOVČINA (Arpad Jakša)

RK BEDEKOVČINA (Damir Končić)

MOTO KLUB- BEDEKOVČINA (Marinko Hranić)

MOTO RACING TEAM BEDEKOVČINA (Marijan Vurnek)

UDRUGA MOTORISTA BEDEKOVČINA (Vladimir Groš)

ŠRD „JEZERA” BEDEKOVČINA (Siniša Miholić)

AK KEBEL BEDEKOVČINA (Miroslav Groš)

OK „BEDEX” BEDEKOVČINA (Hrvoje Špiljak)

 

ŠPORTSKO DRUŠTVO „TONDACH” BEDEKOVČINA

osnovano je 1926. godine pod nazivom Bedekovčina. Društvo danas broji oko 140 članova koji se natječu u sedam dobnih selekcija. Posebno se ponosi omladinskim pogonom koji broji sedamdesetak djece osnovnoškolskog uzrasta svrstanih po kategorijama ovisno o godinama. Osim sportskih ambicija Društvo ima i infrastrukturne planove, od kojih se izdvaja izgradnja igrališta s umjetnom travom. Proslava 90 godina djelovanja Društva 2016. godine začinjena je sportskim uspjehom seniorske i juniorske ekipe koji postaju prvaci 1. županijske nogometne lige sezone 2015./2016. Povodom proslave u Bedekovčini gostuje prvoligaš Inter iz Zaprešića te Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina. Na utakmici s Hrvatskom reprezentacijom U-19 Hrvatski nogometni savez dodjeljuje plaketu NK „Tondachu“ povodom 90 godina postojanja NK „Tondach“ u sezoni 2016./2017. po prvi se put natjecao s dobnom skupinom zagića (djeca do navršenih 9 godina) u ligi NSKZŽ-a te su osvojili jednaki broj bodova kao i prvak „Zagorec“ iz Krapine. Uspjesi najmlađih igrača zalog su za uspješnu budućnost najdugovječnijeg bedekovčanskog sportskog kluba.

ADRESA SJEDIŠTA: Prilaz jezerima bb, Bedekovčina

PREDSJEDNIK: Ivica Pavlek

POTPREDSJEDNIK: Dragutin Jurčec

TAJNIK: Ivan Šoštarić

BLAGAJNICA: Ksenija Postonjski

E- mail: ivicapavlek2@gmail.com

 

NOGOMETNI KLUB „INKOP” POZNANOVEC 

  • osnovan je u jesen 1976. godine. Klub trenutno ima osamdesetak članova podijeljenih u šest dobnih kategorija. Klub sudjeluje u natjecanjima u županijskim nogometnim ligama, a realiziraju i aktivnosti sportske pripreme, sportske poduke i sportske rekreacije, koje se provode tijekom cijele godine na igralištu na otvorenom i u sportskim dvoranama. Svake godine oko blagdana Velike Gospe organizira i izuzetno posjećen nogometni turnir s po osam ekipa u seniorskoj i veteranskoj kategoriji. Članovi kluba u četrdesetak godina postojanja ostvarili su velik broj naslova prvaka 2. županijske nogometne lige, naslova prvaka 1. županijske nogometne lige (zadnji put u sezoni 2016./2017.) te nastup u 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi – Središte Zagreb. NK „Inkop“ mnogo ulaže u rad s djecom i mladeži.

ADRESA SJEDIŠTA: Alojza Člekovića 4a, Poznanovec

PREDSJEDNIK: Danijel Gorup

POTPREDSJEDNIK: Miljenko Supina

TAJNIK: Zoran Pozaić

E- mail: mirna.poparic@gmail.com

 

RUKOMETNI KLUB BEDEKOVČINA

  •  na inicijativu tada vrlo aktivne Omladinske organizacije Bedekovčine 1976. godine osnovan je Omladinski rukometni klub Bedekovčina.Rukometni klub Bedekovčina sljednik je Omladinskoga rukometnog kluba Bedekovčina, s tradicijom starom više od pola stoljeća. U Registar udruga RH upisan je 6. veljače 1998. godine. Klub organizira sportske priredbe, natjecanja i manifestacije te radi na stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih rezultata u rukometnom sportu. Neprekidno se brine o školovanju i usavršavanju vlastitoga stručnog pedagoškog kadra te o usavršavanju i napretku igrača. Kao najvažnije postignuće u novijem razdoblju izdvaja se osvajanje prvog mjesta u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi – Zapad u sezoni 2009./2010., a važno je dostignuće i osvajanje prvog mjesta u 2. Hrvatskoj mlađekadetskoj rukometnoj ligi ‘02 –SREDIŠTE u sezoni 2016./2017. Više je puta proglašavan najboljom momčadi Općine Bedekovčina (2005., 2009., 2010. godine te drugo mjesto 2008. godine), a 2005. godine osvojio je treću te 2009. i 2010. godine drugu nagradu za najbolju momčad Krapinsko-zagorske županije.

ADRESA SJEDIŠTA: Ljudevita Gaja 1, Bedekovčina

PREDSJEDNICA: Aleksandra Kuleš

POTPREDSJEDNIK: Damir Končić

E- mail: rkbedex@gmail.com

 

KICKBOXING KLUB „ZMAJ“ BEDEKOVČINA

  • osnovan je 01.01.1999. pod nazivom Sportsko društvo „Zmaj” Bedekovčina,a 2005. mijenja statut i naziv (prema naputku nacionalnog kickboxing saveza) u Kickboxing klub „Zmaj” Bedekovčina. Osnovan je s ciljem razvitka i unapređivanja kickboxing sporta u Općini Bedekovčina, Krapinsko-zagorskoj županiji i šire. Od 2002. godine udruga je punopravni član Hrvatskog kickboxing saveza. Klub okuplja i educira mlade za aktivno i rekreativno bavljenje sportom uopće, a posebno kickboxingom. Klub održava stalnu školu kickboxinga i njegovih disciplina te sudjeluje u sportskim natjecanjima. Osim toga, „Zmaj“ organizira i tečajeve samoobrane. Članovi kluba u 19 su godina postojanja udruge ostvarili niz sportskih uspjeha u zemlji i u inozemstvu. Tijekom posljednjeg desetljeća najuspješniji natjecatelji iz redova Kickboxing kluba „Zmaj“ redovito su nagrađivani u izboru najboljih sportaša Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije. Prema statističkim podacima o uspješnosti klubova i natjecatelja koju vodi nacionalni savez (www.kickboxing.com.hr), KBK „Zmaj” već je petu godinu u nizu i u konkurenciji 290 klubova, prvi klub u disciplini kick light, te treći u light contactu. U 2017. godini „Zmajevi” su ostvarili najveći klupski uspjeh, osvojivši čak 14 titula državnih prvaka i četiri titule viceprvaka te su imali prvaka u svim kickboxing disciplinama osim u low kicku, kao i u svim dobnim skupinama. Također, 2017. godine klub je na državnim prvenstvima, europskom kupu i 4 međunarodna kupa 172 puta izašao na tatami i ring, s omjerom od 125 pobijede i 37 poraza, pri čemu su ukupno osvojili 53 zlata, 14 srebra i 11 bronci. U svojem dvadeset godina dugom radu  KBK „Zmaj“ bavi se odgojem djece i mladeži i u sportskom i u odgojnom smislu, s krajnjim ciljem da ih se usmjeri i osposobi za život u društvu u kojem će svojim djelovanjem i odgovornim radom ostaviti trag.

ADRESA SJEDIŠTA: Ulica Alojza Člekovića 9a, Poznanovec

PREDSJEDNIK: Arpad Jakša

POTPREDSJEDNIK: Mirko Komar

TAJNIK: Ognjen Ledinščak

E- mail: arpad.jaksa@gmail.com

 

STRELJAČKI KLUB „ZAGOREC“ BEDEKOVČINA 

  • osnovan je 23. prosinca 2008. godine i danas broji osam članova, koji se takmiče u streljaštvu u disciplini trap, vrlo popularnoj streljačkoj disciplini u kojoj Hrvatska ima čak dva olimpijska pobjednika. Članovi Streljačkog kluba „Zagorec“ 2013. su godine bili ekipni prvaci države u veteranskoj kategoriji, a od pojedinačnih uspjeha najvažnija su prva mjesta na Prvenstvu Hrvatske koja su osvojili Mladen Ban 2005. godine i Zvonko Jakuš 2014. godine. Članovi su nekoliko puta osvajali i treća mjesta ekipno.

ADRESA SJEDIŠTA: Stjepana Radića 40, Bedekovčina

PREDSJEDNIK: Zvonko Jakuš

TAJNIK: Mladen Ban

E- mail: mladen.ban@kr.t-com.hr

 

ODBOJKAŠKI KLUB „BEDEX“

  • osnovan je 30. prosinca 2016. na inicijativu nekolicine sportskih entuzijasta: Hrvoja Špiljaka, Romana Balena i Ivane Čehulić sa željom da se djeci ponudi nešto novo, atraktivno i zanimljivo. Cilj je kluba kroz treninge, druženje na sportskim terenima te uključivanje u sustave natjecanja okupiti što više djece, zadržati njihov entuzijazam, ukazati im na prednosti koje donosi bavljenje sportom te u njima potaknuti zdrav sportski duh, osjećaj zadovoljstva, pripadnosti i ljubavi prema odbojci.

ADRESA SJEDIŠTA: Matije Gupca 24, Bedekovčina

PREDSJEDNIK: Hrvoje Špiljak

SPORTSKI DIREKTOR: Roman Balen

E- mail: okbedex@gmail.com

 

UDRUGA MOTORISTA

  • djeluje od 2011. godine, kada je upisana u Registar udruga RH kao neprofitna organizacija s djelatnošću sportskih klubova te u registar sportskih djelatnosti KZŽ. Osnovne djelatnosti udruge su promicanje, razvitak i unapređenje moto športa na području Krapinsko-zagorske županije, organiziranje i vođenje te sudjelovanje u organizaciji i vođenju priredbi i javnih manifestacija, organiziranje i vođenje redovitih sustava treninga članova radi pripreme za natjecanja, sudjelovanje na športskim natjecanjima i športskim priredbama, organiziranje i vođenje te sudjelovanje u organizaciji i vođenju športskih natjecanja i priredbi, te poduka i trening djece i mladeži. UMB je jedan od osnivača Otvorenog (međunarodnog) prvenstva Zagorja u off road disciplinama, koje je utemeljeno 2014. godine. Udruga u sklopu OPZ-a organizira dvije motocross utrke godišnje, koje imaju velik odaziv vozača iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država. UMB djeluje na motocross stazi „Marof“, na kojoj se održavaju vrlo posjećene utrke OPZ-a. Na utrkama se skuplja velik broj gledatelja i ljubitelja toga atraktivnog sporta. Kroz cijelu godinu na stazi se održavaju treninzi u svim motocross klasama a od 2017. godine i cure imaju svoju Ladies No Limit klasu, koju je utemeljila upravo Udruga motorista Bedekovčine. Povremeno se organizira i škola motocrossa za juniore pod vodstvom „Letećeg Zagorca“ Nenada Šipeka, najtrofejnijeg hrvatskog motocross vozača.  Sve informacije o UMB-u i djelovanju udruge mogu se dobiti na broj 098/552 321, 098/720 641, preko facebook profila- Udruga motorista Bedekovčine ili Motocross staza “Marof” gdje se mogu vidjeti foto i video zapisi. Informacije o OPZ-u mogu se vidjeti na WEB stranici- www.prvenstvozagorja.blogspot.hr

ADRESA SJEDIŠTA: Grbovec 33, Bedekovčina

PREDSJEDNIK: Vladimir Groš

TAJNIK: Vedran Groš

E- mail: umbedekovcine@net.hr

 

Slikovni rezultat za auto klub kebel

AK KEBEL

  •  udruga je osnovana 2014. godine, a osnivanje udruge čiji je rad prvenstveno vezan uz natjecateljski automobilizam u jednom relativno malom zagorskom mjestu, bez prijašnje tradicije vezane uz taj sport, djelo je nekolicine entuzijasta i iskrenih zaljubljenika u automobilizam, koji su jednu malu lokalnu utrku ponajprije zamišljenu za vlastitu zabavu uspjeli dovesti do priredbe na kojoj uz domaće nastupaju međunarodni vozači i čiji se rezultati boduju u natjecateljskom Prvenstvu Zagorja. AK Kebel na natjecanjima ostvaruje zapažene rezultate već i u prvim godinama postojanja. Iz godine u godinu kvaliteta je natjecanja rasla, ponajprije zbog sve boljih vozila i maštovitijih staza, što je u konačnici dovelo i do održavanja dviju utrka godišnje, pri čemu je posjećenost nekoliko tisuća ljudi.

ADRESA SJEDIŠTA: Kebel 104, Kebel

PREDSJEDNIK: Miroslav Groš

TAJNIK: Davor Boroš

E- mail: miroslavgros@gmail.com

 

ŠPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO „JEZERA“ BEDEKOVČINA

  •  djeluje od 25. studenoga 1949. na prostoru Bedekovčanskih jezera. Kao najveća ribolovna udruga u Krapinsko-zagorskoj županiji ŠRD „Jezera“ član je Športsko-ribolovnog saveza Krapinsko-zagorske županije, koji je nositelj ribolovnog prava za ovo područje. Športsko ribolovno društvo „Jezera“ gospodari Bedekovčanskim jezerima, koja su nastala u razdoblju od 1937. do 1950. godine iskopom gline u dubinu do 8 metara za potrebe ciglarske industrije. Ribolov se obavlja na pet jezera površine 11,2 ha. Uz rekreativni, značajno je zastupljen i natjecateljski športski ribolov. Članovi ŠRD „Jezera“ zastupljeni su kao natjecatelji u različitim ribolovnim disciplinama, a najznačajniji rezultati postignuti su u disciplini „lov ribe udicom na plovak“, „lov šarana“ i „lov pastrvskog grgeča“. Kadeti su više puta pobjednici Prvenstva HŠRS-a, juniori su više puta pobjednici Kupa HŠRS-a, dok su se seniori uspješno natjecali u II. i III. ligi. Športsko ribolovno društvo „Jezera“ 2005. godine proglašeno je najboljim športskim klubom na području Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije. Od značajnijih natjecateljskih manifestacija Športsko ribolovno društvo „Jezera“ organizira Duo špin KUP, već tradicionalne šaranske kupove, a i domaćini su različitih natjecanja u disciplini „udicom na plovak“.

ADRESA SJEDIŠTA: Prilaz jezerima 4, Bedekovčina

PREDSJEDNIK: Siniša Miholić

POTPREDSJEDNIK: Dalibor Krepelnik

TAJNIK: Marko Miholić

E- mail: tajnik@srd-jezera.hr

________________________________________________________________________

JAVNI POZIV ZA FINANCIRANJE PROGRAMA SPORTSKIH UDRUGA ZA                          2021. GODINU

Na temelju Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine, broj: 26/15), Sportska zajednica općine Bedekovčina donijela je 24.02.2021. godine na Redovnoj skupštini Odluku o načinu raspodjele raspoloživih sredstava iz Proračuna općine Bedekovčina za 2021. godinu, a u skladu s Ugovorom o prijenosu financijskih sredstava iz Proračuna  za zadovoljavanje javnih potreba u sportu.

Financijska sredstva u visini =460.000,00,00 kn rasporediti će se sportskim udrugama putem javnog poziva.

Rok za podnošenje prijedloga projekata ili programa je 30 dana, a završava 24. ožujka 2021. godine. Razmatrat će se samo projekti koji su pravodobno prijavljeni, te koji u cijelosti zadovoljavaju propisane uvjete Javnog poziva. Sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte:arpad.jaksa@gmail.com

Potrebne dokumente i obrasce možete preuzeti u nastavku:”

1. Kriteriji i mjerila za financiranje javnih potreba

2. Odluka Skupštine o načinu raspodjele raspoloživih sredstava-2021

3. Tekst javnog poziva-20214. godišnji plan natjecaja-2021

5. Upute za prijavitelje-2021

6. Opis programa – projekta-2021

7. PRS – Obrazac proracuna-2021

8. Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja-2021

9. Obrazac opisnog izvještaja projekta-2021

10. Obrazac financijskog izvještaja projekta-2021

11 – IP – Izjava o partnerstvu-2021