Autor: Krasnodor Mikša, 13. 5. 2023.

Nakon završenog državnog natjecanje strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023., učenici Srednje škole Bedekovčina mogu se pohvaliti izvrsnim rezultatima, prvim mjestima i uspješnom promocijom škole i strukovnih zanimanja.

Državno natjecanje održavalo se u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2023. u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na Zagrebačkom velesajmu. Na WorldSkillsu sudjelovalo je 400 najboljih učenika iz 200-injak strukovnih škola, koji su se natjecali u 46 strukovnih disciplina.

 Srednja škola Bedekovčina nastupila je u 8 disciplina i Međusektorskoj smotri Graditeljstvo, geodezija i arhitektura.

Budući monteri suhe gradnje Vedran Presečki i Branimir Ružđak, pod mentorstvom Ivana Mohača, osvojili su 1. mjesto u disciplini Suha gradnja.

   Petar Ružđak, pod mentorstvom Stjepana Sinkovića, postao je državni prvak u disciplini Keramičarstvo i oblaganje.

Marina Horvat, uz mentoricu Božicu Slivnjak Kruhek, državna je prvakinja u disciplini Cvjećarstvo.

Matija Mirt i Matija Sovec osvojili su 2. mjesto u disciplini Zidarstvo. Njihov je mentor bio Ivan Ded.

Mihael Herceg osvojio je 3. mjesto u disciplini Soboslikarstvo, pod mentorstvom Roberta Kuhara.

U disciplini Arhitektonske tehnologije Luka Škreblin osvojio je 5. mjesto, a mentorirala ga je Anamarija Matijević Aleksić. Osmo mjesto osvojile su Irina Ferek u disciplini Građevinska tehnologija i pod mentorstvom Željka Roda i Valentina Sviben u disciplini Agro uz mentora Davora Stankovića.

U sklopu Međusektorske smotre Graditeljstvo, geodezija i arhitektura školu je predstavila Leonarda Gustović s radom obiteljske kuće, koju je mentorirala Sanja Markuš. Rad je prikazan na državnom natjecanju kao pobjednik u svojoj grupi Međusektorske smotre.

U sklopu državnog natjecanja Srednja škola Bedekovčina bila je škola-domaćin discipline Keramičarstvo i oblaganje, unutar koje su se natjecali učenici, keramičari-oblagači iz škole predstavili su to zanimanje mnogobrojnim posjetiteljima na Velesajmu.

 

Općina Bedekovčina  svim  nagrađenim učenicima i njihovim  mentorima   upućuje iskrene čestitke!

 

 

 

Izvor Srednja škola Bedekovčina