Na poljoprivrednom poligonu Srednje škole Bedekovčina je u četvrtak, 28. lipnja 2018. godine, predstavljen novi traktor s pripadajućom poljoprivrednom mehanizacijom, ukupne vrijednosti 469.000 kuna.

Školi je prema projektu odobren iznos od 453.271,68 kuna, čemu je škola dodala još 16.134 kuna vlastitih sredstva te  nabavila voćarsko-vinogradarski traktor, atomizer-raspršivač, prskalicu, traktorski viličar, platformu te dvobrazni plug premetnjak . Traktor i mehanizacija koristit će se za praktičnu nastavu i vježbe učenika Poljoprivrednog učilišta koji su do sada praksu obavljali na traktoru iz 1979. godine, kao i za obrazovanje odraslih.

Na konferenciji za medije na kojoj je predstavljena nova oprema govorili su zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i ravnateljica SŠ Bedekovčina Vera Hrvoj, dok je samu opremu predstavio voditelj Poljoprivrednog učilišta Slavko Vinković.

Zamjenica župana Jasna Petek čestitala je Srednjoj školi Bedekovčina i svim njenim djelatnicima na uspješnoj prijavi na javni poziv Ministarstva poljoprivrede namijenjen srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija u strukovnim zanimanjima u poljoprivredi. „Krapinsko – zagorska županija je osnivač Srednje škole Bedekovčina čiji rad kontinuirano podržavamo. Polako otkupljujemo zemljište koje se koristi za praksu učenika, a sljedeće godine je u planu i potpuna energetska obnova zgrade škole“ – kazala je ovom prilikom zamjenica župana za društvene djelatnosti.

izvor: www.kzz.hr