Strateški dokumenti

Drage mještanke i mještani Općine Bedekovčina,

čast mi je predstaviti Vam prvi strateški dokument razvoja Općine Bedekovčina!
Razvojna strategija Općine Bedekovčina za razdoblje do 2020.g. opisuje Bedekovčinu kao zajednicu razvijenog, inovativnog i društveno odgovornog gospodarstva koje njeguje tradicionalne vrijednosti i čistu prirodu, ali i razvija komunalnu infrastrukturu čineći ovaj prostor ugodnim za život svakom stanovniku.
Nije to tek vizija kojoj težimo, već svakodnevni koraci koje činimo kako bi mještani naše Općine bili zadovoljni kvalitetom življenja. Istovremeno, želim da svaki naš mještanin bude potaknut da svojim znanjem, radom, trudom i voljom doprinosi osnaženju gospodarstva kroz povećanje konkurentnosti poduzetništva, izgradnju kvalitetne turističke i kulturne ponude i jačanje poduzetničke klime uz povećanje društvene odgovornosti.
Izgraditi komunalnu i prometnu infrastrukturu, unaprijediti upravljanje prostorom, zaštititi okoliš i osigurati racionalno korištenje energije – sve je to strateški cilj kojim želimo unaprijediti uvjete života naših mještana, a koji su ujedno i najveća vrijednost kojom raspolažemo.
Upravo zbog takve vrijednosti potrebno je razviti društvenu infrastrukturu s ciljem zaustavljanja procesa depopulacije, poboljšanja položaja osjetljivih grupa i održivog razvoja.
Čeka nas mnogo napornog rada, no toga se ne smijemo bojati. Uvjeren sam da pred nama stoje pobjede koje će pridonijeti stvaranju naše „bajke na dlanu“.
Pozivam Vas da sudjelujete u stvaranju ove zajedničke slike budućnosti koju želimo, jer svoje potencijale možemo potpuno razviti samo ako vjerujemo da ćemo na taj način održati i unaprijediti zajednicu u kojoj živimo.
Na kraju, zahvaljujem svima koji su sudjelovali u izradi ove Strategije, a ponajviše mještanima koji su se uključili u izradu aktivnim sudjelovanjem na radionicama.

Hvala svima na suradnji!

Načelnik Općine Bedekovčina

Darko Ban, ing. građ.

“Općina Bedekovčina, zajednica razvijenog, inovativnog i društveno odgovornog gospodarstva koja njeguje tradicionalne vrijednosti i čistu prirodu, ali i razvija komunalnu infrastrukturu čineći ovaj prostor ugodnim za život svakom stanovniku”

DOKUMENTI