U utorak, 30. listopada 2018. godine u Dječjem vrtiću Bedekovčina održan je cjelodnevni stručni skup za odgojitelje u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje –  “Stvaranje boljeg razumijevanja i prohodnosti na prijelazu iz predškolskog u školski dio odgojno-obrazovnog sustava”. Voditeljica skupa bila je mr. sc. Andreja Silić, a prisustvovalo je preko 80 sudionika iz dječjih vrtića i osnovnih škola s područja Krapinsko – zagorske županije i grada Zagreba.

Sve sudionike na početku skupa pozdravio je i zaželio uspješan rad zamjenik načelnika Općine Bedekovčina, gospodin Janko Buzjak.

Stručna izlaganja na skupu – prikaze prakse i radionice vodili su stručni djelatnici i ravnatelji iz Osnovne škole Bedekovčina, Osnovne škole “Stjepana Radića” Brestovec Orehovički, Dječjeg vrtića “Zvirek” Stubičke Toplice i Dječjeg vrtića Bedekovčina.

Zanimljivo predavanje na temu “Eksperimentalni program Škole za život” imala je gđa. Tatjana Orešković, dipl. uč. razredne nastave, članica radne skupine za kurikularnu reformu MZO-a.

U jednom dijelu skupa sudionici su podijeljeni u pet grupa, jer su imali uvid u neposredan  odgojno-obrazovni rad na pet lokacija: DV Bedekovčina, OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, PŠ Orehovica, OŠ Bedekovčina i PŠ Poznanovec.

Takav način rada, uvid u neposredan odgojno-obrazovni rad, novina je na stručnim skupovima koja je izrazito pozitivno i s odobravanjem prihvaćena i od odgojitelja i od učitelja.

Svi sudionici skupa bili su aktivni i zaključak skupa je da bi takvih skupova na kojima odgojitelji i učitelji zajedno sudjeluju u organizaciji, raspravama i radionicama trebalo biti više jer tako bi stručni djelatnici predškolskog i osnovnoškolskog sustava dobili na osnaživanju svojih kompetencija.