U petak, 31. kolovoza, Općina Bedekovčina održala je tradicionalni svečani prijem prigodom uručenja nagrada učenicima s područja Općine Bedekovčina koji su završili svih osam razreda osnovne škole s odličnim uspjehom, sva četiri razreda srednje škole s odličnim uspjehom ili osvojili prvu, drugu ili treću nagradu na županijskom ili državnom natjecanju te uručenja poklona njihovim razrednicima i mentorima.

Ovaj prijem je dugogodišnja tradicija Općine Bedekovčina, a održava se kako bi djecu nagradili za njihov trud, ustrajnost i predanost svojim obavezama.

Nagrađeno je sveukupno 49 učenika s područja Općine Bedekovčina. Novčanu nagradu u iznosu od 200,00 kn te zbornik Susreta riječi, tradicionalne književno – recitalne manifestacije učenicima je uručio zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak.

Zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak tom je prilikom poručio učenicima kako se svaki njihov uspjeh vrednuje te kako učenike treba potaknuti da i dalje vrijedno sakupljaju znanje i usavršavaju se u području za koji su sami iskazali interes. Istaknuo je kako je to važno i za naše društvo jer budućnost zaista ostaje na mladima. Čestitao je nagrađenim učenicima, kao i njihovim mentorima, razrednicima i ravnateljima na predanom radu, ali i roditeljima učenika koji svojoj djeci pružaju podršku tijekom cijelog školovanja.

Prisutnima se obratio i ravnatelj Osnovne škole Bedekovčina Ivan Paradi koji je također čestitao svim nagrađenima te je naglasio kako je uspjeh učenika s područja Općine Bedekovčina kontinuiran što ukazuje na kvalitetu osnovnoškolskog obrazovanja. Naglasio je važnost mladih za razvoj društva te potrebu zadržavanja mladih na području Općine.