U ponedjeljak 04.04.2022. godine održalo se svečano otvorenje dograđenog dijela Dječjeg vrtića Bedekovčina.

Svečanom otvorenju prisustvovali su župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, načelnik Sektora  za demografski razvoj Mislav Rubić, voditelj Samostalne službe za programe i projekte u području demografije i mladih Marin Šarlija,   gradonačelnici, gradonačelnica, načelnici i načelnice s područja Krapinsko – zagorske županije, općinski vijećnici, članovi upravnog vijeća Dječjeg vrtića Bedekovčina, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Bedekovčina, zaposlenici Jedinstvenog upravnog odjela te zaposlenici Dječjeg vrtića Bedekovčina, ravnatelji škola i općinske knjižnice, direktor Komunalno Bedekovčina i župnik Željko Horvat.

Vrtić je djetetov drugi dom i svi zajedno u vrtiću smo jedna velika obitelj, a ta velika obitelj nam se s današnjim danom i proširila. Ulaganje u ovakve projekte je ulaganje u budućnost djece, jer djeca u vrtiću zajedno kroz partnerstvo roditelja i dječjeg vrtića stvaraju temelje za daljnji život. Djeca su znatiželjna, vesela, iskrena, neiskvarena i upravo nas ta neiskvarenost često može podsjetiti na prave i važne vrijednosti i temelje u životu na koje mi odrasli često zaboravimo“ – kazala je u svom pozdravnom govoru v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Bedekovčinja Dijana Šaronja

„Projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Bedekovčina – faza I. vrijedan je oko 10 milijuna kuna i proveden je uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 750 tisuća kuna te kredita u iznosu od oko 9 milijuna kuna. Provedbom projekta omogućen je rad za tri nove odgojno-obrazovne skupine u Dječjem vrtiću Bedekovčina koji sada može primiti 180 djece. U skoroj budućnosti planiramo realizirati i drugu fazu rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Bedekovčina, čime bi se kapaciteti vrtića proširili za još četiri odgojno-obrazovne skupine“ – kazao je načelnik Darko Ban te u ime Općine Bedekovčina zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi i provedbi ovog projekta, među kojima je posebno istaknu bivšu ravnateljicu Dječjeg vrtića Klementinu Komorčec. Načelnik je dječici zaželio da im dani provedeni u dječjem vrtiću budu dani igre, sreće i smijeha, jer samo su nam tri stvari ostale od raja: zvijezde u noći, cvijeće u danu i dječje oči!

„Svjesni smo toga koliko su vrtići značajni roditeljima i zajednici. To je mjesto gdje naša djeca odlaze van obitelji i prvi puta se rastaju od obitelji te nažalost često provode i više vremena u vrtiću s tetama koje brinu za njih, nego što uspiju kvalitetno vrijeme provesti sa svojom obitelji. Upravo zbog toga posebno je važno ulagati u vrtiće, graditi ih i razvijati“ – rekao je Mislav Rubić ispred Središnjeg ureda za demografiju i mlade.

„Da ima malo pravde, a nema je uvijek u životu, onda bi se dogradnja ovog dječjeg vrtića financirala kao i za sve dječji vrtići u to vrijeme na području županije. Međutim, zbog nekih razloga i nerazumijevanja to nije bilo tako. Ali kad su se neki već i poveselili da te dogradnje neće biti, zahvaljujući upornosti načelnika i njegove ekipe mi smo danas ipak ovdje. Ovo je samo dokaz da nikada ne smijete odustati i da nije uvijek jednostavno doći do realizacije projekta. Uvijek ima jednostavniji i teži put. Ako je jednostavnije, on otvara drugu investiciju, a ako je teži, onda ta druga investicija ide nešto sporije. Međutim, ovdje čak niti to nije primjer, jer već sada imamo spremnu novu nadogradnju vrtića i vjerujem da će u sljedećem natječaju to biti realizirano. Ovo je prije svega bitno zbog djece i njihovih roditelja, kako bi oni mogli svoju djecu ostaviti u odličnim uvjetima za boravak u vrtiću kod naših uvijek sjajnih teta pa se mirno mogu posvetiti svojem poslu i aktivnostima“ – poručio je župan Kolar i dodao kako se u Bedekovčini puno ulaže u obrazovanje, od predškolskog odgoja preko osnovnih do srednje škole te da  postoji sinergija između obrazovnih institucija, općine i Županije kao osnivača.

U programu otvorenja dograđenog dijela Dječjeg vrtića Bedekovčina sudjelovale su vrtićke skupine Pčelice i Mišeki te vokalna skupina OŠ Bedekovčina, dok je župan Kolar ovom prilikom vrtiću darovao paket tradicijskih drvenih igračaka koje se nalaze i na listi nematerijalne baštine UNESCO-a. Vrtić je blagoslovio bedekovčanski župnik Željko Horvat.