7. i 8. lipnja u Zagrebu, održala se međunarodna konferencija ILCAD 2018. (Međunarodni dan svjestnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima.

Organizatori konferencije su Međunarodna željeznička unija (UIC), HŽ infrastruktura i Fakultet prometnih znanosti.

Projekt ILCAD (International Level Crossing Awareness Day) pokrenula je Međunarodna željeznička unija (UIC) 2009. godine s ciljem obilježavanja međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima diljem svijeta. Time ILCAD koordinira Međunarodna željeznička unija (UIC) u suradnji s Europskom komisijom i Ekonomskom komisijom Ujedinjenih naroda za Europu.

Centralni događaj je konferencija ILCAD, kojoj su prethodnih godina domaćini bili sljedeći gradovi:  Montreal (2017.), Riga-Tallin (2016), Istanbul (2015), Lisabon (2014), Ženeva (2013), Pariz (2012), Varšava (2011), Brisel (2010), Brisel (2009).

U okviru konferencije, 8. lipnja organiziran je i posjet ŽCP-u Poznanovec.

Domaćini ispred Općine Bedekovčina bili su zamjenik općinskog načelnika Janko Buzjak i direktorica TZP Srce Zagorja Karolina Hostić koji su gostima poželjeli dobrodošlicu te ih upoznali s turističkim potencijalom i sadržajem općine u cilju turističkog razvoja općine.

Udruga žena “Jana ” iz Poznanovca tom prilikom predstavila je svoj rad, a članice udruge upoznale su goste s tradicijskim vrijednostima i bogatstvom naše općine.