Projektu “MIPOS – MI POmažemo Starijima” dodijeljeno 9.351.191,10 kuna u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda”.

Cilj projekta MIPOS je integracija žena u nepovoljnom položaju u svijet rada. Nositelj projekta je Grada Zabok, a voditeljica projekta je zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek.

Projektom će se educirati za njegovateljicu i gerontodomaćicu, a od 01.07.2018. zaposlene su 53 žene koje će voditi brigu o 313 korisnika, starijih osoba/osoba s invaliditetom koje ne primaju pomoć u kući kao potporu, a stanuju na području koje obuhvaća projekt.

Također, od 01.07.2018. zaposleno je i 5 koordinatora u ustanovama koje zapošljavaju žene, a to su: Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica, Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar, Gornjostubička udruga Lipin Cvijet i Udruga invalida Bedekovčina.

U okviru projekta zaposleno je 14 žena s područja Općine Bedekovčina.

MI POmažemo Starijima–MIPOS – projekt je koji osnažuje i zapošljava žene za pružanje pomoći potrebitim članovima društva Krapinsko-zagorske županije.

Fotografije sa sastanka u Gradskom društvu Crvenog križa u Zaboku.

Pripremila: Valentina Đurek

izvor: www.zabok.hr