Krajem 2018. godine Udruga Magdalenić bila je posebno aktivna u svojim javnim kulturno umjetničkim nastupima, pa bi rado neke i spomenuli u slici i riječi.
Martinje, već tradicionalno obilježavanje pučkih običaja „krštenja vina“ održano je dana 09.11.2018., zajedno sa srednjom školom Bedekovčina na njihovom poljoprivrednom poligonu. Bilo je veselo uz našega „biškupa“ kojeg je ovog puta utjelovio voditelj Udruge Magdalenić, g. Ivan Novosel. Veliku zaslugu i priznanje za dobru organizaciju treba prije svega odati ravnateljici S.Š.Bedekovčina, gospođi Veri Hrvoj.
24.11.2018. Udruga Magdalenić pozvana je kao gost na tradicijsku večer kulturne baštine Prigorja i Hrv. Zagorja u organizaciji ženskog KUD-a Stubica u Društvenom domu u Donjoj Stubici, pod nazivom „Prijateljska večer“. Ovo nije prvo zajedničko druženje naših „kulturnjaka“, te smo kao već stari znanci imali veoma ugodnu atmosferu za vrijeme izvođenja programa, kao i nakon toga u opuštenom dijelu druženja uz muziku i ples u Vatrogasnom domu.

Dana 01.12.2018. pozvani smo na 11-tu po redu kulturnu manifestaciju „Oro Nada“ u Oroslavlju. Ista je održana u sportskoj dvorani OŠ Oroslavlje u organizaciji Udruge „Petrože Krušljevo Selo“, od kojih smo dobili i zahvalnicu za sudjelovanje. Kao gosti sudjelovali su još i KUD „Veliko Trgovišće“ i Udruga „Angeljeki“. Na kraju programa imali smo zajedničko druženje i međusobno upoznavanje uz mali domjenak.

02.12. 2018. Održano je obilježavanje 90-te obljetnice KUD-a Bedekovčina u kojem je Udruga Magdalenić sudjelovala izložbom likovnih radova svojih članova kao i izvedbama prigodnih pjesama u samostalnoj izvedbi te jedne pjesme u zajedničkoj izvedbi s KUD-om Bedekovčina

03.12.2018. Tijekom mise u crkvi Sv. Barbare u Bedekovčini, a koju su vodili zajedno velečasni Željko Horvat kao domaćin i velečasni Josip Komorčec kao gost, Udruga Magdalenić je uzela učešća u izvođenju nekoliko prigodnih sakralnih pjesama.

I na kraju održan je Božićni koncert 27.12.2018. u crkvi Sv. Barbare u Bedekovčini, na kojem su osim Udruge Magdalenić sudjelovali i druga kulturno umjetnička društva kao; KUD Bedekovčina, crkveni zbor Sv. Barbare, puhački glazbeni orkestar iz Bedekovčine, mali vokalni sastav OŠ Bedekovčina i dr.

Nadamo se uspješnom i bogatom kulturno umjetničkom programu i u 2019-oj godini što svakako ovisi prije svega o nama samima tj. našem daljnjem zalaganju i angažmanu, kao i o animiranju novog članstva, što sve na kraju dijelom rezultira i financijska potpora lokalne i regionalne zajednice.

 

ZA UDRUGU MAGDALENIĆ:

Boris Vojković