Postavljanje i paljenje vuzemnica (krijesa) uz koje se okuplja lokalno stanovništvo, dočekujući Uskrs, stoljetna je tradicija.

Podsjećamo naše sugrađane da su, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, još uvijek na snazi, između ostalih, i slijedeće Odluke: Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim površinama.

Stoga upozoravamo da će, u interesu zdravlja svih nas, područje jedinice lokalne samouprave obilaziti pripadnici operativnih snaga civilne zaštite i policije, a svako okupljanje ili pripremanje vuzemnica (krijesa) biti će sankcionirano.

Mole se građani da zbog ozbiljnosti trenutne situacije smanje društvene kontakte van obitelji te da svoje kretanje van kuće ograniče samo na nužno potrebno uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera.