U nedjelju 01.07.2018., kod sportskog centra Gornja Stubica i na jezeru Bajer u Bedekovčini, uspješno je održan 17. Zagorski triatlon – Juniorsko prvenstvo i kup Hrvatske apsolutno u sprint triatlonu za 2018. godinu.

Prvo su nastupali najmlađi, i to u utrci akvatlon: početnici koji su 100m plivali i 500m trčali te kadeti koji su imali 375m plivanje i 1.4km trčanje. U kategoriji početnika  i početnica te ukupno pobjedu u toj utrci odnijela je naša poznata plivačica Mia Hren iz Gornje Stubice. Ovo je bio njezin prvi nastup na ovakvoj utrci. Želimo joj još puno novih i da se u budućnosti možda okuša i u triatlonu te postane možda nova nada zagorskog i hrvatskog triatlona. S njezinom pobjedom 17. Zagorski triatlon 2018. nije mogao bolje početi pošto je to bila prva utrka koja je ujedno i otvorila ovo natjecanje. Od dječaka početnika najbolji je bio Luka Rebić iz TK Swibir iz Zagreba. U kategoriji kadetkinja najbrža je bila Nicole Fornažar iz TK Pula a kod kadeta Loris Faustini iz TK Matulji.

Glavna utrka je bila sprint triatlon koja uključuje 750m plivanja, 20km bicikla i 5km trčanja. Kao i obično plivački segment utrke se održao na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega se biciklistički dio vozio od jezera Bajer do sportskog centra Gornja Stubica gdje se završilo sa zadnjim segmentom utrke, trčanjem.

Pobjednik utrke i juniorski prvak Hrvatske za 2018. godinu u sprint triatlonu je Luka Grgorinić iz TK Pula, drugi Dejan Patrčević iz TK Petar Zrinski i treći Adrijan Žgaljić također iz TK Petar Zrinski.

Najbolji iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica bio je Tomica Lešković na 20. mjestu, Lovro Borovec bio je 27., Željko Kliček 34., Mario Mak 46., Nino Burek 50., Romano Krstić 53. a Vjeran Skupnjak nažalost je morao odustati na biciklističkom segmentu zbog probušene gume.

Osim navedenih nastupio je po prvi puta, kreator i osnivač ZAGORSKOG TRIATLONA te općenito Triatlon Kluba Rudolf Perešin Gornja Stubica i ujedno dosadašnji direktor utrke, ŽELJKO LUKINA. On je zauzeo ukupno 50. mjesto te prvo mjesto u svojoj kategoriji M60. Osobno je ove godine navršio 60. rođendan i prije toga organizirao 16. Zagorskih triatlona te zbog organizacije nikada nije imao prilike se natjecati na svojoj utrci. Iz toga razloga ove godine organizacijski dio je na sebe preuzeo sin, Matija Lukina ujedno i 6. puta apsolutni pobjednik i rekorder staze ZAGORSKOG TRIATLONA. 

Kod žena prvo mjesto i naslov juniorske prvakinje Hrvatske u sprint triatlonu za 2018. godinu osvojila je Paola Horvat iz TK Swibir, druga je bila Valentina Vitasović iz TK Pula i  treća Maja Bonačić iz TK Swibir.

U sprint triatlon utrci također su se natjecale i štafete od kojih je najbrža bila “TK Maksimir” (u sastavu Lovro Lisjak, Vedran Planinšek, Bruno Škirnjarić). Najbrža zagorska štafeta “Metalis” zauzela je ukupno 5. mjesto (u sastavu: Jurica Švaljek, Marko Đurđević, Stjepan Martinić).

Poslije sprint triatlon utrke održane su još i promotivne utrka djece i građana u trčanju.

Hvala svima koji su sudjelovali i nadamo se da se vidimo i dogodine u većem broju!

Službeni rezultati: