U subotu i nedjelju, 3. i 4. srpnja 2021. održan je PRVI KAMP OŠ BEDEKOVČINA, 2021., uspješno i prema planiranom.

Kamp je nastao kao spoj ideje učenika Škole da se organizira izvannastavna aktivnost izviđači i želje mentora/ica u projektu ”Težimo izvrsnosti” da se učenicima stvore uvjeti za učenje u neposrednoj realnoj okolini kroz osobno iskustvo i suradnju s vršnjacima i mentorima.

U Kampu je sudjelovalo 26 djece 3. i 4. razreda koji su inače uključeni u projekt ”Težimo izvrsnosti 5”, šk. god. 2020./21.

U osmišljavanju i pripremi Kampa sudjelovali su mentori/ce: Lorena Videk, Marta Kokolić, Jadranka Krušelj, Mirela Juras, Sunčica Ban, Ivana Severin, Danijela Paradi i Ivan Paradi.

Realizaciju Kampa financijski su omogućili Općina Bedekovčina kroz projekt ”Težimo izvrsnosti 5” i Krapinsko – zagorska županija kroz natječaj Participativni dječji proračun 2021. Hvala im!

Ovim putem, OŠ Bedekovčina zahvaljuje se dragim vanjskim suradnicima na iznimnoj profesionalnosti i susretljivosti:

1.) Savez izviđača Hrvatske – Jasna Milašinović, instruktorica 2. stupnja i Lucija Rogina, voditeljica sekcije SIH-a;

2.) Udruga Čudesna šuma – Valentina Hršak i Vesna Šaronja;

3.) ŠRD „Jezera“ Bedekovčina – Danijel Gladoić, predsjednik; Matija i Tomislav Halužan, praktične radionice sportskog ribolova kedericom i g.Vurnek, ribočuvar.

Zahvala kuharici Božici Jakuš i kuharu Juraju Staniću uz čiju su se nezaobilaznu pomoć navedeni mentori/ce uspješno pobrinuli o prehrani učenika/ca tijekom trajanja Kampa.

Zahvala mentorima/cama OŠ Bedekovčina – Lorena Videk, Marta Kokolić, Jadranka Krušelj, Mirela Juras,  Ivana Severin, Danijela Paradi i Ivan Paradi – koji su predano, stručno i brižno dva dana i jednu noć skrbili o djeci/učenicima Kampa te odradili predviđene aktivnosti.

Hvala ravnatelju Ivanu Paradiju na pripremi projekta, osiguravanju sredstava, realizaciji svih etapa Kampa, neiscrpnom entuzijazmu i volji te brizi za djecu i kolege/ice.

Zahvala roditeljima/skrbnicima uključene djece na iskazanom povjerenju i pripremi djece za Kamp.

I na kraju, posebne pohvale učenicima/cama – malim izviđačima koji su nadmašili sva naša očekivanja u poštivanju pravila Kampa, pristojnom i kolegijalnom međusobnom ponašanju, njegovanju zajedništva i vještinama koje su pokazali u ova dva dana!

Pregled realiziranih aktivnosti nalazi se u prilogu, pod Opširnije.

Foto i video dokumentacija nalazi se na ovoj POVEZNICI (nadopunjavat će se u idućim danima).