Općina Bedekovčina uspješno je završila projekt “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Stare škole Grgić za društveno javnu namjenu” sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ukupni troškovi izrade PTD-a iznose 177.000,00 HRK, od čega je Ministarstvo sufinanciralo 84%, odnosno 148.680,00 HRK.

Realizacijom ovog projekta Izrađena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju stare škole ukupne površine 1.030m2 te je ishođena građevinska dozvola čime su osigurani preduvjeti za prijavu projekta Rekonstrukcija Stare škole Grgić za društveno javnu namjenu na mjeru 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede. Obnovljeni objekt stare škole osigurat će dostatne prostore za rad lokalnih udruga i organizacija civilnog društva čime će se osigurati bolji uvjeti za život i rad u Općini Bedekovčina. Također, unutar objekta bit će uspostavljena galerija i zavičajna zbirka.

S obzirom na to da nam nedostaje adekvatnih prostora za rad udruga ali i održavanje raznih manifestacija i društvenih događanja realizacijom ovog projekta uvelike će se poboljšati kvaliteta življenja te stvoriti preduvjeti za razvoj civilnog društva.