„Ljeto na Bajerima” je nova kulturna manifestacija koja je usmjerena prema svim zaljubljenicima kazališta s područja Krapinsko-zagorske županije i šire te također prema svima ostalima, od najmlađih do najstarije životne dobi, a koji su željni različitog turističkog sadržaja i kulturnog uzdizanja.

„Ljeto na Bajerima” organizira Kerekesh Teatar , Općina Bedekovčina i TZP Srce Zagorja uz podršku Krapinsko- zagorske županije.

Ova manifestacija je spoj kulturnog uzdizanja te uživanja u predivnim Bedekovčanskim jezerima. Ovo je prva takva vrsta ljetnih kulturnih događanja na otvorenom u Krapinsko- zagorskoj županiji, a pokrenuta je sa željom revitalizacije Bedekovčanskih jezera, koji predstavljaju najveći turistički potencijal za Općinu Bedekovčinu

Ove godine imali smo priliku uživati u predstavama “Bogi Ivač ZNOVA”, “Debitanti”, “Ljubaf”, “Krtice” i koncertu Željka Krušlina- Kruške.

Ovogodišnja manifestacija rezultirala je velikim uspjehom te privukla više od 2500 posjetitelja na Bedekovčanska jezera.

Manifestacija je završila u nedjelju, 19. kolovoza s nagrađivanom predstavom Kerekesh Teatra “Krtice”.

Predstava “Krtice” bila je i humanitarnog karaktera.

“Zadatak nas kao društva je pomoći onima potrebitijima, stoga je Općini Bedekovčina uvijek čast i veselje sudjelovati u svakoj vrsti humanitarnog djelovanja.

Željeli smo obuhvatiti više osoba kojima je potrebna naša pomoć, ali i pomoći u konkretnim situacijama.

Stoga su prikupljena sredstva namijenjena plaćanju priključka vode našoj sumještanki koja je godinama živjela bez vode u kućanstvu što je danas zaista nedopustivo, zatim financiranju ljetovanja jedanaestogodišnjem dječaku koji ima određene zdravstvene poteškoće, a roditelji mu nisu mogli omogućiti da s kolegama i kolegica iz razreda ode na ljetovanje.

Preostali iznos iskoristit ćemo kako bi djeci kojoj je Općina Bedekovčina sufinancirala knjige, darovali ponešto školskog pribora i tako roditeljima još malo financijski olakšali početak školske godine.” – poručio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

više na http://www.zagorje.com/clanak/vijesti/drugo-ljeto-na-bajerima-posjetilo-vise-od-2000-ljudi-a-u-pripremama-smo-za-iduce-izdanje