U srijedu, 6.6.2018. održana je završnica projekta ”Težimo izvrsnosti 2017./18.” u koji je proteklih šest mjeseci bilo aktivno uključeno 55 učenika i 10 djelatnika Osnovne škole Bedekovčina.
Cilj projekta je usađivanje i razvijanje trajnih kompetencija kod učenika, s naglaskom na logičko promišljanje i zaključivanje i rješavanje problemskih situacija koje u redovitoj nastavi nisu dovoljno zastupljene. Ovo je druga godina provođenja projekta u kojoj je održano 6 radionica iz STEM grupe predmeta i odrađeno je više od 130 projektih sati.
Radionice su se održavale preko praznika i subotama. Osim redovnih radionica s mentorima, održana je i radionica vanjskih gostiju, Udruge e-student (bio/kem/fiz i ”LegoMindstorms”), a učenici razredne nastave posjetili su i ”Večer znanosti” u Pregradi.
Učenici predmetne nastave (radionice kem/fiz/mat) sudjelovali su kao izlagači na 7. Znanstvenom pikniku.
Dosadašnji rezultati učenika i djelatnika OŠ Bedekovčina, njihova motiviranost i interes te buduća viša razina stečenih znanja, vještina i, na koncu, konkurentnosti uvelike opravdavaju pokretanje i nastavak ovog projekta. Iduće godine planira se uvođenje novih radionica (EJ, robotika i drugo).
Na završnici su sudjelovali učenici i njihovi roditelji. Mogli su isprobati razne matematičke izazove i za nagradu dobiti palačinku, upoznati se s atraktivnim pokusima iz fizike i kemije, kartati s geografskim kartama, izmjeriti temperaturu i tlak, mikroskopirati, riješiti rebus, pročitati šifriranu poruku, isprobati optičke varke, izraditi ljigavca i drugo.
Gosti večeri bili su zamjenica župana Jasna Petek i zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak. Obratili su se prisutnima riječima pohvale, motivacije i podrške za nastavkom projekta i iduće školske godine.
Ravnatelj Ivan Paradi zahvalio se svim učenicima i mentorima u projektu i podijelio im priznanja, roditeljima, Općini Bedekovčina koja je financijskom podrškom omogućila provođenje projekta te zamjenici župana gđi. Jasni Petek.

Članak o završnici možete pogledati i na stranicama KZŽ: http://www.kzz.hr/tezimo-izvrsnosti-bedekovcina