09. 10. i 11. veljače 2018.g. u Karlovcu je održan WAKO Europski kickboxing kup „7. Karlovac open 2018.“.

Izvršni organizator kupa je bio KBK „Tigar“ Karlovac.

Sudjelovalo je 1866 natjecatelja iz 177 klubova iz 28 država.

Ovaj Europski kup jedno je od najvećih natjecanja ove vrste u Europi i svijetu, a ovako veliki broj sudionika ga svrstava na razinu svjetskih kupova. Najbrojniji su bili naši „Zmajevi” s 507 prijava, zatim Mađari s 390 natjecatelja, pa Slovenci sa 189, Talijani sa 146 i Bugari  s 121. Sudjelovali su i natjecatelji iz Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Tunisa, Kineskog Taipeia, Kirgistana itd.

Osim „Zmajeva”, sudjelovali su i svi Zagorski kickboxing klubovi: „Bushido“ Sv. K. Začretje, „BTI“, „Ninja“ Zabok, „Krapina”. 

„Zmajeve” su predstavljala pet najspremnija natjecatelja u 10 startova: Elena Ljubek, Ana Sovec, Stjepan Sedak, Ivan Bertić te Diana Franke.  

„Zmajevi” su, u izuzetno jakoj i brojnoj konkurenciji u 10 startnih disciplina, izborili šest finala i tri polufinala, te su osvojili čak četiri zlata, dva srebra i tri bronce.

Po sveukupnoj uspješnosti „Zmaj”  je, u konkurenciji 177 klubova sudionika, zauzeo visoko 18. mjesto, te je ujedno iza „Tigar“ Karlovac na petom mjestu i „Planet sport“ Pula na 12. mjestu, treći hrvatski klub.