U subotu, 06. travnja 2019.godine, u Kostreni održan je drugi ciklus državnih kickboxing prvenstava u tatami disciplinama pointfighting za starije kadete, light contact za juniore i kick light za seniore, te ring disciplini low kick za juniore.

Izvršni organizatori turnira bili su HKBS i KBK PGŽ i KBK “Bura”, Kostrena.

Sudjelovalo je ukupno 290 natjecatelja iz 61 kickboxing kluba.

KBK “Zmaj” nastupao je s pet natjecatelja u šest startova: dvije starije kadetkinje u pointfightingu (Ana Sovec; Elena Ljubek), dva juniora u light contactu (Stjepan Sedak i Ivan Bertić), te dva seniora u kick lightu (Diana Franke i Ivan Bertić).

Naši “Zmajevi” su u zahtjevnoj konkurenciji u šest startova osvojili šest odličja,  te se okitili s četiri zlata, srebrom i broncom.

Ivan Bertić osvojio je DVOSTRUKU titulu državnog prvaka i to u light contactu za juniore do 84 kg – obranivši prošlogodišnju titulu, te u kick lightu za seniore do 84 kg.

Diana Franke državna je prvakinja u kick lightu za seniorke do 65 kg – obranila lanjsku titulu.

Stjepan Sedak se okitio titulom državnog prvaka u light contactu za juniore do 57 kg – obranio lanjsku titulu.

Elena Ljubek je srebrena u pointfightingu za starije kadetkinje do 42 kg, Ana Sovec je brončana u pointfightingu za starije kadetkinje do 55 kg.

Važno je spomenuti da su se Stjepan Sedak i Ivan Bertić, te Elena Ljubek ovim uspjehom uvrstili u nacionalnu vrstu te se plasirali na predstojeće Europsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore koje će se održati krajem kolovoza u Gyoru, Mađarska.

KBK “Zmaj” je po sveukupnoj uspješnosti, u konkurenciji 61 kluba sudionika, s osvojenih četiri zlata, srebrom i broncom, zauzeo izuzetno visoko ČETVRTO MJESTO, no po osvojenim zlatnim odličjima i državnim titulama je na trećem mjestu, u disciplini light contacta je, s tek dva natjecatelja, zauzeo treće mjesto.