U subotu 09.03.2024.g., je u Zaboku održan 11. Međunarodni kickboxing kup „Zabok open“ u pointfightingu, light contactu i kick lightu za sve dobne skupine.

Izvršni organizator državnog prvenstva su bili KBK „BTI“ Zabok i HKBS. Sudjelovalo je ukupno 435 natjecatelj iz 40 kickboxing klubova iz dvije države.

KBK “Zmaj” Bedekovčina je nastupao s 6 natjecatelja u 12 startova: 1 u POINTFIGHTINGU: Kiara Bratković. 6 u LIGHT CONTACTU: Marija-Antoaneta Hranić, Iva Bingula, Nicol Papeš, Kiara Bratković, Karlo Baša i Daniel Car. 5 u KICK LIGHTU: Karlo Baša, Marija-Antoaneta Hranić, Iva Bingula, Nicol Papeš i Daniel Car.

Naš Zmaj je u 12 startova izborio 9 finala te je osvojio 4 zlata, 5 srebra i 3 bronce.

Dvostruko zlatni: Nicol Papeš i Daniel Car

Dvostruko srebreni: Marija Antoaneta Hranić i Iva Bingula

Srebrena: Kiara Bratković

Dvostruko brončani: Karlo Baša i brončana Kiara Bratković

Nicol Papeš proglašena najboljim starijom kadetkinjom kupa u kick lightu, a Daniel Car proglašen najboljim seniorom kupa u light contactu

„Evo, odradili smo u zadnjih mjesec i pol dana svoje četvrto veliko natjecanje. Glede zgusnutog rasporeda takmičenja nismo u optimalnoj mogućnosti sanirati povrede koje nas prate u teškom svakodnevnom radu, te, uz hvalevrijedne uspjehe imamo i niz povreda koje nam se iz natjecanja u natjecanje iznova otvaraju. Prema zacrtanom planu bi trebali već za dva tjedna nastupiti na kupu u Plitvicama a odmah tjedan zatim na državnom prvenstvu u Zadru, no, prateći zdravstveno stanje svojih boraca biti ćemo primorani preskočiti naredni kup jer ukoliko se neko iznova povredi neće moći imati nastup na državnom prvenstvu a to je prevelika cijena. Te predviđam trotjedne pripreme za kick light prvenstvo u Zadru. Stvar je takva da 70% natjecanja imamo u prvom polugodištu te nam se natjecatelji iz vikenda u vikend ne stignu oporaviti poglavito disciplina kick lighta gdje su izmjene žešće i mogućnosti povrede veće. Čestitam svojim zmajevima na svemu ostvarenom danas ali moram konstatirati da i pored svih osvojenih medalja imamo jako puno prostora za boljitak naše izvedbe kao i same spremnosti.“ – izjavio je predsjednik KBK-a “Zmaj” Bedekovčina Arpad Jakša.

Detaljno izvješće možete pročitati OVDJE