U subotu 05.05.2018.g., u Benkovcu je održan treći ciklus državnih kickboxing prvenstava u tatami disciplinama light contact za starije kadete; pointfighting i kick light za juniore, te ring disciplini low kick za seniore.

Izvršni organizator turnira su bili KBK „Velebit“ Benkovac i HKBS. Sudjelovalo je ukupno 255 natjecatelja iz 62 kickboxing kluba.

KBK „Zmaj” nastupao je s tri natjecatelja u četiri startova: jedan junior u pointfightingu (Ivan Bertić); jedna starija kadetkinja u light contactu (Ana Sovec) te dva juniora u kick lightu (Stjepan Sedak i Ivan Bertić).

Naši „Zmajevi” su u zahtjevnoj konkurenciji u četiri startova osvojili četiri odličja, te se okitili s tri zlata i jednim srebrom.

Ivan Bertić je osvojio državno prvenstvo u pointfightingu i kick lightu za juniore do 84 kg, Stjepan Sedak se okitio titulom državnog prvaka u kick lightu za juniore do 57 kg, a Ana Sovec je srebrena u light contactu za starije kadetkinje do 50 kg.

Važno je spomenuti da su se dva izuzetna juniora Stjepan Sedak i Ivan Bertić ovim uspjehom uvrstili u nacionalnu vrstu te se plasirali na predstojeće Svjetsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore koje će se održati krajem rujna u Jesolo, Italiji. Jednako tako je Diana Franke, osvajanjem titule u kick lightu prije mjesec dana u Opatiji, izborila pravo sudjelovanja na Europskom kickboxing prvenstvu za seniore krajem listopada u Mariboru, Slovenija.

KBK „Zmaj” je po sveukupnoj uspješnosti, u konkurenciji 62 klubova sudionika, s osvojenih tri zlata i srebrom, zauzeo izuzetno visoko sedmo mjesto, a u disciplini kick lighta s tek dva natjecatelja, zauzeli su treće mjesto.

Čestitamo KBK „Zmaj” na izvanrednim rezultatima!

Izvješće HP-benkovac-2018