Zmajevima zlato i tri srebra na Slovenia openu
Zlatna Marija-Antoaneta Hranić u kick lightu
i srebrena u light contactu
Srebro za Ivu Bingula u light contactu
Srebreni Daniel Car u kick lightu

Ove subote 11.11.2023.g., je u Zagorju ob Savi održan 37. Međunarodni kickboxing kup
„Slovenia open 2023.“, u tatami disciplinama pointfighting, light contact i kick light za sve dobne skupine. Izvršni organizator kupa je PON DO KWAN „Zagorje“. Sudjelovalo je 568 natjecatelja u borbama iz 71 kluba i 7 država.

KBK Zmaj je nastupao sa četiri natjecatelja u šest startova u disciplinama pointfighting (1);
light contact (3) te kick light (2).
Naši mladi zmajevi su imali priliku po prvi puta nastupiti na velikom i izuzetno kvalitetno
organiziranom Međunarodnom kupu „Slovenia open“. Konkurencija je bila teška i zahtjevna.
Marija Antoaneta Hranić je bila u vrlo dobrom izdanju te je izborila dva finala i okitila se kroz borbene i požrtvovne mečeve zlatom u kick lightu te srebrom u light contactu. Iva Bingula je u svom finalu vodila do zadnjih 20 sekundi meča i onda neoprezno „kiksala“ i zlato prepustila Slovenki. Daniel Car je imao peh u lightu gdje imao čisto vodstvo do zadnjih 30 sekundi borbe i onda neoprezno izgubio s tijesnih 2:1, no, u kick lightu je u četvrtfinalu nadmašio Slovenca, pa u polufinalu Austrijanca a u finalu onda izgubio od iskusnijeg Jozipović Davida iz Makarske. Nicol Papeš je u pointu izgubila od iskusnije Talijanke.

Glede jake konkurencije Zmajevi mogu biti zadovoljni ostvarenim te jednako tako i napretkom u odnosu na natjecanja u proljetnom dijelu.
Najuspješniji klub je, u konkurenciji 71 kluba sudionika kupa, bio „Halker-Kiralyteam“
Mađarska, a naš „Zmaj“ je na 25. mjestu s 1 zlatom u 6 startova.

Pred završetak godine Zmajevima početkom prosinca preostaje još sudjelovanje na velikom Međunarodnom kupu „Croatia open“ u Makarskoj. Usporedno s oporavkom rade i pripreme, taktičke korekcije te daljnje dizanje spremnosti. Već u siječnju iduće godine slijedi „Zabok open“ a početkom veljače Europski kickboxng kup u Zagrebu. Ciklusi državnih prvenstava počinju prvog vikenda u ožujku. Kao i uvijek Zmajevi imaju izobilje posla, svakodnevne treninge, požrtvovnost, rijeke znoja i suza. Mnogi se slome i odustanu, no, zmaj se postaje jedino neumornim i predanim radom.

Čestitamo na ostvarenim rezultatima i želimo puno uspjeha u daljnjim natjecanjima!